2.000 de angajaţi de la Fisc, Gardă şi Vamă, trimişi acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Curăţenie la ANAF

2.000 de angajaţi de la Fisc, Gardă şi Vamă, trimişi acasă

Economie 18 Iunie 2011 / 00:00 994 accesări

DISPAR ŞASE ADMINISTRAŢII FISCALE DIN CONSTANŢA. Peste 2.000 de angajaţi ai Fiscului vor fi disponibilizaţi, începând de săptămâna viitoare, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar. Este vorba despre 700 de salariaţi din Autoritatea Naţională a Vămilor, 300 de la Garda Financiară şi circa 1.000 din administraţiile financiare din ţară. „Sunt desfiinţate mai multe structuri ale ANAF, fie pentru că erau neeficiente, fie pentru că erau mult prea apropiate din punct de vedere geografic”, a declarat Blejnar. La Constanţa, dispar şase administraţii financiare, din localităţile Negru-Vodă, Cogealac, Techirghiol, Cernavodă, Ovidiu şi Murfatlar. „Nu se fac disponibilizări, ci doar sunt desfiinţate 93 de posturi de conducere. Luni vor fi trimise preavize, iar angajaţii vor fi repartizaţi la administraţii apropiate localităţii lor de domiciliu”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa, Bogdan Huţucă.

DISPONIBILIZĂRI PE BAZA UNOR TESTE. După restructurare, în ANAF vor rămâne 29.100 de posturi, din 34.027. Vor fi desfiinţate 550 funcţii de conducere şi se va ajunge la o medie de 12 şefi la 1.000 de angajaţi, potrivit spuselor lui Blejnar. „Cei 2.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, lista cu plecările urmând să fie stabilită în 45 de zile la Garda Financiară şi în 60 de zile la Vamă. Majoritatea salariaţilor vor primi preavize luni, 20 iunie, şi se vor face testări profesionale, în baza cărora se va stabili cine pleacă. Printre unităţile teritoriale ale Gărzii care vor primi preavize se numără cele din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov. Nu sunt disponibilizări pe criterii sociale, ci doar pe baza performanţelor. Va fi o testare profesională, la care vor asista sindicatele”, a spus Blejnar. La Garda Financiară Constanţa vor fi desfiinţate 40 de posturi.

MAI MULŢI OAMENI LA CONTROLUL MARILOR AVERI. Şeful ANAF s-a declarat nemulţumit de activitatea derulată de unii angajaţi ai Fiscului, care nu mai au capabilitatea de a investiga fapte concrete de evaziune şi se limitează doar la aplicarea unor amenzi. „Este un moment bun să facem curăţenie. În acelaşi timp, o parte din angajaţii care vor rămâne în cadrul ANAF ar putea fi relocaţi către direcţia Mari Contribuabili, unde lucrează acum 400 de persoane. Astfel, numărul lor ar putea creşte la 700”, a precizat Sorin Blejnar.



12