Un grup de 22 de persoane, adulți și copii, cazați la un motel din Șcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Județean de Urgență Suceava cu simptome de intoxicație alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Cina și micul dejun au fost asigurate de către o firmă de catering din municipiul Suceava. După micul dejun, grupul s-a deplasat spre Târgu Mureș, însă după aproximativ 10 kilometri, o parte din copii și adulți au acuzat stări de greață și vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe.
Imediat după ce a fost sesizată fapta, un grup format din trei inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la unitatea de cazare și la unitatea care a livrat masa pentru grupul din Mureș, pentru a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecției alimentare.
Cercetările sunt continuate de o echipă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava și un reprezentant din cadrul DSP Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor.