3.000 de persoane salvate din nămeți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanț după un dezastru de 24 de ore

3.000 de persoane salvate din nămeți

Justiție 31 Decembrie 2014 / 00:00 696 accesări

NOAPTE GREA

După 24 de ore de ninsori abundente și viscole puternice, situația se îmbunătățește în județele din estul României. Autoritățile au intervenit și în timpul nopții de luni spre marți pentru a ajuta mai multe persoane aflate în situații de dificile. În județul Vrancea, autovehiculele și mașinile de intervenție au înaintat pe drumuri cu mare greutate, din cauza troienelor și a vizibilității scăzute. Mai mulți șoferi care circulau pe drumul național 24 între Tișița și Cosmești au rămas blocați după ce șoseaua a fost închisă din cauza viscolului, care a redus vizibilitatea la zero. Tot în Vrancea, echipajele de salvare au intervenit cu șenilatele pentru a aduce la ambulanță mai mulți bolnavi, printre care un bebeluș de șase luni și un copil de șase ani, aflați în sate izolate de nămeți. Nici pentru brăileni nu a fost mai ușor. Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a preluat două persoane aflate pe Insula Mare a Brăilei care aveau nevoie urgentă de asistență medicală. De asemenea, alte elicoptere MAI au fost mobilizate pentru transportul a trei bolnavi către spitalele din Bacău și Iași.

BILANȚ

Potrivit unui raport MAI, în cele 24 de ore în care s-au înregistrat ninsori și viscole puternice, peste 16.700 de polițiști, pompieri, jandarmi și militari au ajutat la deblocarea a peste 600 de mașini înzăpezite. De asemenea, în județele pentru care a fost emisă avertizare de cod roșu de vreme rea au intervenit 900 de pompieri, polițiști, jandarmi și militari și 180 de mașini și utilaje. Au fost salvate aproape 3.000 de persoane în situații critice. Dintre acestea, 1.194 se aflau în mașini înzăpezite, iar alte 94 aveau nevoie de asistență medicală urgentă. Luni seară, două femei, una din Vaslui și cealaltă din Tulcea, au murit în drum spre spital. Din fericire, în județul Constanța nu au mai fost înregistrate probleme cauzate de viscole și ninsori.

FĂRĂ CURENT ELECTRIC

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a spus că, în cursul zilei de ieri, 43 de localități brăilene nu au avut curent electric, iar în alte 59 s-au înregistrat avarii la rețelele de alimentare cu apă. De asemenea, nu au avut curent electric alte 22 de localități din Buzău, Dâmbovița, Galați, Neamț și Tulcea. Pe de altă parte, o parte din orașul Călărași a rămas fără curent electric. Potrivit Enel Dobrogea, în județele Ialomița și Constanța au fost înregistrate deranjamente și avarii însă consumatorii nu au fost afectați. Meteorologii nu au mai emis atenționări de viscole, ninsori și vânt puternic însă anunță că, în următoarele zile, vom avea parte de zile geroase cu temperaturi de până la -25 de grade. În aceste condiții, MAI a anunțat că autoritățile locale rămân mobilizate pentru a putea interveni în situațiile de urgență cauzate de vremea deosebit de rece.

Taguri articol


12