30.000 de turişti pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un prim record

30.000 de turişti pe litoral

Eveniment 20 Iunie 2011 / 00:00 1349 accesări

Vremea frumoasă i-a convins pe români să lase în urmă zăpuşeala oraşelor şi să se refugieze pe litoralul românesc, pentru a se bucura de soare şi de apa mării. Pentru prima dată de la începerea sezonului estival, numărul turiştilor sosiţi în staţiunile constănţene a fost de ordinul zecilor de mii (exceptând 1 Mai), în condiţiile în care, potrivit asociaţiilor de profil, în prima jumătate a anului în curs au fost cu 20% mai puţini turişti pe litoral decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, plajele constănţene au atras, în acest weekend, aproape 30.000 de turişti. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, numai în staţiunea Mamaia, numărul turiştilor a fost de aproape 20.000. „În acest weekend, staţiunea Mamaia a fost ocupată la capacitate maximă. Se poate observa o revigorare a turismului pe litoralul românesc, cu o uşoară tendinţă de mai bine faţă de anul trecut”, a declarat Nicolae Bucovală. El a adăugat că românii încep să redescopere litoralul românesc şi să-şi dea seama că este mult mai bine să-şi petreacă vacanţele în România.

CLUBURILE, PLINE OCHI. După căderea serii, nisipul şi apa mării au fost înlocuite cu muzică şi distracţie la maximum, cluburile din staţiunea Mamaia dovedindu-se neîncăpătoare pentru miile de petrecăreţi dornici să se distreze până în zori. „Personal, nu mă dau în vânt după mersul la plajă. Singurul motiv pentru care am ales să vin la mare sunt cluburile, care am auzit că sunt foarte tari. Mă bucur să descopăr că prietenii nu m-au minţit. Atmosfera este super, animatoarele la fel, iar distracţia e garantată”, a declarat unul dintre tinerii veniţi la mare în weekend.

INFORMAREA, LĂSATĂ ÎN SEAMA MINISTERULUI. „Ne aşteptăm ca numărul turiştilor să crească în perioada următoare, mai ales că a început şi vacanţa de vară. În acest sezon am decis să lăsăm sarcina informării privind numărul turiştilor instituţiei abilitate să facă acest lucru, şi anume, Ministerului Turismului. Este datoria ministerului să ceară date de la hotelieri privind numărul de turişti şi să facă publice aceste informaţii, ei beneficiind de fonduri pentru promovarea turismului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin. Începând cu 15 iunie şi până pe 15 iulie, turiştii pot beneficia de programul „Zile gratuite de vacanţă”, iniţiat de ANAT, program în care sunt incluse şi 15 hoteluri de pe litoral. Astfel, cei care petrec un sejur pe litoral prin acest program pot beneficia de una sau două nopţi de cazare gratis. Programul va fi reluat în perioada 15 august - 15 septembrie.



12