45.000 de fani la concertul Red Hot Chili Peppers

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atmosferă explozivă

45.000 de fani la concertul Red Hot Chili Peppers

Monden 03 Septembrie 2012 / 00:00 411 accesări

Arena Naţională din Capitală a fost luată cu asalt, vineri seară, de peste 45.000 de fani ai trupei americane Red Hot Chili Peppers (RHCP), care a susţinut un concert în premieră, în România. Cei patru componenţi ai formaţiei şi-au început recitalul puţin înaintea orei 21.00, după ce, în deschidere, au cântat britanicii de la AAAK şi românii de la Grimus.

Concertul susţinut în România a făcut parte din turneul de promovare a celui de-al zecelea album de studio RHCP, lansat în 2011, „I\'m With You”, care reprezintă o uşoară schimbare în stilul cu care americanii i-au obişnuit pe fani.

Pentru a fi în formă la ora concertului, membrii RHCP au cerut o cameră de relaxare în spatele scenei, care să fie aerisită, luminată natural şi să aibă draperii, covoare şi multe plante verzi. Pe lângă această cameră destinată exclusiv relaxării înainte de concert, trupa a mai beneficiat de două cabine separate, izolate fonic, în care toboşarul trupei, Chad Smith şi solistul Anthony Kiedis au putut repeta în voie, cu o oră înainte de show-ul de pe Arena Naţională.

După un intro instrumental, componenţii RHCP au apărut pe scenă în uralele spectatorilor care au umplut stadionul Arena Naţională aproape în totalitate, atât gazonul, cât şi tribunele, excepţie făcând peluza din spatele scenei. Printre melodiile interpretate s-au numărat hiturile „Give It Away”, „Under the Bridge”, „Can\'t Stop” sau „Scar Tissue”. Talentatul basist al trupei, Flea, a fost cel responsabil de dialogul cu publicul, el îndemnând la înţelegere şi toleranţă între diferitele categorii sociale.

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii a fost realizat chiar de către fani, prin afişarea unui banner de mari dimensiuni cu textul în engleză „We’ve been waiting since \'83” (Vă aşteptăm din \'83 - anul înfiinţării trupei) care a fost plimbat apoi prin public, iar pe scenă a fost adus steagul României. La final, artiştii au mulţumit, pe rând, publicului român, vizibil impresionaţi de primirea făcută şi de atmosfera explozivă.

Taguri articol


12