Potrivit unui raport al Comisiei de Integritate din Tenis, 48 de meciuri jucate în 2016 au trezit suspiciuni. Jocurile suspecte s-au desfăşurat la turneele Futures (24 de meciuri la masculin) şi în cele din circuitul ITF (10 meciuri la feminin). Dintre cele 48 de meciuri suspecte, unul este de la un turneu de Grand Slam şi unul din circuitul WTA. Până acum, în 2016 s-au jucat 24.110 meciuri, însă nicio partidă din turneul ATP Tour nu a fost considerată suspectă.
„Fiecare alertă pe care o primim reprezintă un semnal că se poate întâmpla ceva neobişnuit. Alerta pe care o primim nu este neapărat o probă că meciul respectiv va fi aranjat. Motivele sunt multe, de la cotele incorecte oferite de casele de pariuri până la forma sportivă în care se află jucătorii”, au declarat oficialii Comisiei de Integritate din Tenis. „Unii jucători de tenis, în special cei slab cotaţi, aranjează meciuri pentru a-şi finanţa carierele. Cu trei meciuri aranjate într-un an îţi poţi finanţa întreaga carieră. Unii dintre jucători nu au altă soluţie, sunt într-o situaţie disperată”, declara în ianuarie jucătorul britanic de tenis Liam Borady.
În ultimul deceniu, 16 jucători care au făcut parte din top 50 au fost raportaţi în mod repetat la Comisia de Integritate din Tenis, fiind suspectaţi că au aranjat meciuri. Tuturor jucătorilor, între care se numără şi câştigători ai unor trofee de Grand Slam, li s-a permis să concureze în continuare. Totul a pornit de la investigarea unor suspiciuni cu privire la un meci între Nikolai Davidenko şi Martin Vassalo Arguello. Cei doi nu au fost găsiţi vinovaţi de vreo încălcare a regulamentelor, dar investigaţia s-a extins, ajungându-se la cercetarea unei reţele de pariori legate de jucători de top.