Comisarii Protecției Consumatorilor (CJPC) Constanța au întreprins mai multe acțiuni de control în Eforie Nord, vineri, 18 august. În urma neregulilor descoperite s-a luat decizia de sistare a activității pentru 5 unități de alimentație publică.
Într-una dintre locațiile controlate, deși spațiul unde erau depozitate și preparate alimentele ce urmau a fi servite clienților arăta jalnic, totul era claie peste grămadă, nerespectându-se nicio normă impusă de Protecția Consumatorilor, reprezentantului unității nu i s-a părut nimic în neregulă, dimpotrivă, el se lăuda că totul este așa cum trebuie, că totul este ținut la frigider (!?) Puteți vedea într-unul din filmulețele postate cum arăta spațiul pentru alimentație publică, asta pentru a vă convinge singuri.
Mai toți operatorii economici verificați, prinși cu nereguli, au reclamat comisarilor CJPC că trebuie neapărat să-i controleze și pe vecini, pentru că și ei funcționează în aceleași condiții.
Multe dintre unitățile verificate, de pe faleza stațiunii Eforie Nord, aveau alimentele depozitate la temperaturi de peste 30 de grade C, fapt ce duce la modificări organoleptice.
Una dintre terasele verificate este ”Tia” din Eforie Nord. Aici, șaorma este preparată în condiții greu de imaginat. Comisarii CJPC și-au făcut cruce când au văzut cum erau depozitate și preparate produsele. Castraveții murați erau deja cu urme de mucegai, ei fiind ținuți în butoi afară, deși temperaturile sunt extrem de ridicate; la fel ca și în cazul celorlalte produse care urmau să fie servite clienților.
Vom reveni!
Vezi video aici: