50 de alimente care luptă împotriva cancerului (IV)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

50 de alimente care luptă împotriva cancerului (IV)

Sănătate 05 Februarie 2010 / 00:00 556 accesări

Master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, continuă să prezinte alimentele care protejează şi uneori sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase. Prazul conţine vitamine şi antioxidanţi care reduc riscul de cancer. Alimentele probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul, varza proaspătă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în organism. De asemenea, pâinea de secară este ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân. Varza de Bruxelles conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic. Sfecla roşie este bogată în acid folic, conţine betanină. Cătina este un mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale. Susanul conţine fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului. Laptele de soia protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare. Agrişele sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine. Spanacul conţine acid folic care inhibă degenerarea celulelor. Roşiile conţin licopen, care protejează împotriva cancerului pulmonar. Somonul sălbatic conţine în mod semnificativ mai mult Omega-3, acizi graşi, decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului. Varza creaţă inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele cresc imunitatea.

Taguri articol


12