Coaliția internațională care conduce ofensiva împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care controlează vaste teritorii din Irak și Siria, a parașutat aproape 5.000 de bombe de la lansarea atacurilor aeriene, vizând peste 3.000 de ținte, între care 58 de tancuri, a anunțat miercuri Pentagonul. În total, coaliția a efectuat 1.676 de atacuri, potrivit unui bilanț datând din 31 decembrie 2014 și realizat de Centcom, Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. Bilanțul nu oferă informații despre numărul jihadiștilor uciși sau răniți. Pentagonul a anunțat că investigații sunt în curs pentru a se stabili dacă atacurile au provocat victime civile. Pe lângă cele 58 de tancuri, coaliția a vizat peste 900 de vehicule, între care 184 de Humvees și 26 de blindate. Atacurile au mai vizat 52 de buncăre, 673 de poziții de luptă și aproape o mie de diverse construcții. În total, avioanele coaliției au efectuat aproape 15.465 de ieșiri.
Atacurile au început la 8 august în Irak și s-au extins pe data de 23 septembrie în Siria. Pentagonul a anunțat că nu poate să precizeze numărul țintelor care au fost efectiv distruse. „Cred că gradul de distrugere este ridicat”, s-a limitat să spună colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului. De asemenea, militarii americani nu au vrut să precizeze numărul tancurilor rămase în continuare în posesia SI, în pofida acestor atacuri. „Nu dorim ca inamicii noștri să afle ceea ce știm despre ei”, a explicat colonelul Warren.
Din Siria, poziția la adresa raidurilor coaliției internaționale s-a nuanțat după atentatul de la Paris. Guvernul sirian a cerut „elaborarea unor politici serioase pentru combaterea terorismului pe plan internațional”. Într-o declarație acordată agenției oficiale SANA, o sursă din Ministerul sirian al Afacerilor Externe a declarat că regimul de la Damasc a avertizat în mod repetat asupra pericolului susținerii terorismului, mai ales a celui îndreptat împotriva teritoriului său, aluzie la rebelii care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad și în rândul cărora se regăsesc grupări islamiste radicale, precum SI. Liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost, de altfel, protagonistul ultimei caricaturi publicate pe Twitter de redacția „Charlie Hebdo” înaintea atacului. În opinia sursei citate, „evenimentele și amenințările din mai multe orașe europene confirmă viziunea superficială a politicilor europene, precum și responsabilitatea europenilor în aceste fapte și în vărsarea de sânge din Siria”.