60.000 de lei storși prin metoda “Accidentul”. Din nou!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Escrocii le-au cerut un miliard!

60.000 de lei storși prin metoda “Accidentul”. Din nou!

Eveniment 05 Martie 2015 / 00:00 4470 accesări

O familie din Constanța a pierdut, în doar câteva minute, agoniseala de-o viață. Soții Alexandra și Gheorghe Stan au căzut, marți seară, în plasa escrocilor care acționează prin metoda „Accidentul“. Iată că, în ciuda mediatizării intense a acestei stratageme, în pofida campaniilor de prevenire, dar și a recomandărilor polițiștilor la prudență, vârstnicii continuă să arunce pe fereastră sume importante de bani. Frapant este faptul că, deși au informații despre scenariile folosite de infractori pentru a se îmbogăți, oamenii încă mai cad în plasa lor. Este și cazul celor doi pensionari din Constanța, care marți seară au fost înșelați cu suma de 60.000 de lei. Soții Alexandra și Gheorghe Stan au fost sunați de un individ care le-a spus că este fiul lor și că a provocat un accident rutier... „Mamă! Mamă! Am lovit o fată pe trecerea de pietoni și sunt în spital. Sunt rănit, trebuie să intru în operație și urmează să fie operată și fetița pe care am accidentat-o. Trebuie să îmi trimiți bani pentru intervențiile chirurgicale și pentru părinții victimei, ca să nu depună plângere. O să ți-l dau la telefon pe avocat ca să vorbești cu el. Să faci tot ce zice ca să nu mă aresteze!“ - așa a început discuția bătrânei cu individul care a sunat-o. Și-a dat seama imediat că vocea nu este a copilului ei, dar a primit instantaneu o explicație de la suspecți. „Așa-zisul avocat mi-a spus că fiul meu are un guler la gât și că, din cauza asta, vorbește răgușit. Mi-a spus să nu îl sun pe băiat că nu are telefon și să nu mai vorbesc cu nimeni. Mi-a cerut bani ca să îl scap pe fiul meu de închisoare. Eu le spuneam că vreau să merg la spital să vorbesc cu el și individul îmi zicea că vine Poliția și îl ia și nu îl mai găsesc dacă nu dau banii imediat. M-au zăpăcit... Le-am dat adresa, a venit un individ acasă și i-am înmânat 40.000 de lei“, a povestit Alexandra Stan.

            UN MILIARD Văzând că femeia este dispusă să facă aproape orice pentru a-și scăpa băiatul de închisoare, escrocii au mărit miza. Culmea tupeului, falsul avocat a sunat din nou victima și i-a spus că trebuie să mai dea bani. „După zece minute a sunat iar și mi-a mai cerut încă 20.000 de lei. Cred că nici nu a apucat să iasă din bloc că a urcat și a luat și restul. Apoi a insistat pentru mai mult, spunând că mai e nevoie de 30.000 de lei, partea lui, că nu face munca de pomană. Îi repetam încontinuu că nu mai am, dar îmi zicea să caut bine în șifonier, să scot de la bancă sau să mă împrumut de la vecini. Mi-a sugerat să îmi vând și casa, să pun chiriași, să fac orice“, a adăugat păgubita. În acel moment, soțul femeii a realizat că totul este o înșelăciune. A pus mâna pe mobil și și-a sunat fiica, în timp ce soția încă discuta cu escrocul. "Individul îi ținea încă la telefon și auzeam cum le cerea un miliard. Am cerut să vorbesc cu mama. Ea îmi tot zicea că se duce la vecini să se împrumute. L-am sunat apoi pe fratele meu și i-am spus să o contacteze pe mama, ca să o liniștească“, a declarat fiica păgubitei.

            INGENIOZITATE La început, escrocii care acționau prin metoda "Accidentul" aveau grijă să se țină departe de victime și le cereau acestora să trimită banii prin mandat poștal sau prin virament bancar. După ce polițiștii au desfășurat numeroase acțiuni de informare ce i-au vizat pe angajații băncilor și ai oficiilor poștale, indivizii s-au adaptat. Aceștia au început să își asume mai multe riscuri și să vină direct la ușa păgubiților pentru a lua banii. Cert este că puterea lor de convingere e uriașă. În aprilie 2013, poliţiştii au încercat mai bine de o oră să îl convingă pe un pensionar din Medgidia că vestea primită la telefon, despre un fictiv accident rutier provocat de fiul său, nu este reală. Bătrânul era atât de convins că trebuie să-și ajute băiatul încât a insistat în permanență să trimită cei 5.000 de lei pe care îi avea falsului avocat. Abia după ce anchetatorii au făcut rost de numărul de telefon al fiului pensionarului şi au vorbit cu el, bătrânul şi-a dat seama că totul fusese o invenție. 

Taguri articol


12