7 constănțeni au fost SPITALIZAȚI! Medicii nu au avut de ales!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție! N-a trecut încă pericolul

7 constănțeni au fost SPITALIZAȚI! Medicii nu au avut de ales!

Sănătate 14 Mai 2018 / 17:34 707 accesări

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța continuă să diagnosticheze și să spitalizeze pacienți cu afecțiuni respiratorii. Astfel, în perioada 7 - 13 mai, au primit diagnosticul de afecțiuni respiratorii nu mai puțin de 26 de persoane.

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța continuă să diagnosticheze și să spitalizeze pacienți cu afecțiuni respiratorii. Astfel, în perioada 7 - 13 mai, au primit diagnosticul de afecțiuni respiratorii nu mai puțin de 26 de persoane. Din totalul cazurilor, 7 constănțeni au necesitat îngrijirea pe patul de spital.

Reamintim că și între 30 aprilie și 6 mai, specialiștii SCBI din Constanța au diagnosticat 10 persoane cu afecțiuni respiratorii, dintre care cinci pacienți au necesitat îngrijiri pe patul de spital.

De altfel, medicii au estimat, încă din februarie, că sezonul de gripă va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie. Iată că previziunilor lor s-au adeverit. Recent, specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au anunțat decesul cu numărul 128. Este vorba despre un băiat de doar 13 ani, din județul Harghita, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Potrivit specialiștilor, data decesului a fost 5 mai 2018.

Datele statistice arată că, în fiecare an gripa afectează între 5% și 15% din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii, în special pentru persoanele din grupele la risc.

Grupele cu risc includ femei însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: astmul bronșic și alte boli respiratorii; diabetul zaharat și alte boli endocrine; boli de inimă; boli de rinichi; boli de ficat; boli metabolice; boli neurologice; obezitate. Cum pot să mă îmbolnavesc? Gripa se raspândește de la o persoană la alta, astfel: Prin contactul direct prin picăturile de la o persoană infectată, împrăştiate prin tuse sau strănut; Prin contactul indirect, atunci când picături sau secrețiile din nas sau gât se depun pe suprafețe, cum ar fi mâinile. De acolo, virusul poate fi transferat către alte persoane care apoi își ating fața. Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a evita complicațiile grave legate de gripă, în special dacă faceți parte din categoria persoanelor cu risc.



12