70.000 de euro pentru... tinichele „de aur”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Chinez păcălit de fratele şi fiul lui Săceanu

70.000 de euro pentru... tinichele „de aur”

Eveniment 02 August 2012 / 00:00 3544 accesări

Lovitură grea pentru clanul lui Ismail Iaşar, zis Săceanu! Atât fiul liderului grupării, Sedan Iaşar, cât şi fratele său, Şefchet Iaşar, au fost săltaţi, ieri dimineaţă, la primele ore, de mascaţi, în urma unei acţiuni organizate la Constanţa de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Oamenii legii spun că Sedan Iaşar, de 42 de ani, Şefchet Iaşar şi fiul lui Şefchet, Elvis Iaşar, sunt acuzaţi că au vândut unui cetăţean chinez 2,5 kilograme de metal galben pe care l-au convins că este aur de 24 de karate. În urma investigaţiilor efectuate în acest caz a reieşit faptul că victima a cunoscut, în cursul lunii ianuarie, un bărbat din Constanţa de la care a cumpărat 100 de grame de aur, de 24 karate, în schimbul sumei de 3.000 euro. În timpul efectuării acestei tranzacţii, constănţeanul i-a spus cetăţeanului chinez că mai deţine încă trei kilograme de aur de 24 karate pe care intenţionează să le vândă. Conform anchetatorilor, pe 25 februarie, cetăţeanul chinez, însoţit de soţia lui, s-a întânit cu Şefchet Iaşar şi Sedan Iaşar într-un hotel din Bucureşti. Cei doi le-au oferit spre vânzare 2,5 kg aur, sub formă de granule, în schimbul sumei de 72.000 euro. La o săptămână de la încheierea acestei tranzacţii, cetăţeanul chinez a descoperit că aurul de 24 de karate era de fapt un metal comun.

IDENTITATE FALSĂ La scurt timp de la demararea anchetei, poliţiştii au descoperit că Şefchet Iaşar s-a prezentat la momentul încheierii tranzacţiilor cu o identitate falsă şi că cel care a transportat cele 2,5 kilograme de aur fals de la Constanţa la Bucureşti este Elvis Iaşar. Mai mult, verificările au arătat că, iniţial, suspecţii le-au prezentat victimelor, într-o cutie, o anumită cantitate de granule, care au fost verificate de soţia cetăţeanului chinez la un bijutier. Ulterior, la perfectarea tranzacţiei, membrii clanului Iaşar i-au înmânat acestuia un alt săculeţ cu toată aşa-zisa cantitate de aur, în realitate granulele fiind din metal comun. Cei trei suspecţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave. La scurt timp de la finalizarea percheziţiilor, cei trei suspecţi au fost duşi la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) unde, după audieri, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare.

ŞEFUL SIAS, ULTRAGIAT Dacă iniţial percheziţia din piaţa Chiliei, la casa lui Sedan Iaşar, părea că se desfăşoară fără incidente, spiritele s-au încins după ce un apropiat al acestuia a venit în zonă la volanul unui autoturism BMW. Fără să stea prea mult la discuţii, bărbatul a început să-i înjure pe mascaţi şi l-a scuipat pe şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), Constanţa cms. şef Emil Moraru, iar apoi a demarat în trombă. Dat în urmărire, bărbatul a fost prins, câteva minute mai târziu, pe aceeaşi stradă. Scandalul a început din nou în momentul în care oamenii legii au vrut să îi testeze alcoolemia, însă, până la urmă, şoferul a fost convins să sufle în aparatul Drager. Testarea a arătat că scandalagiul avea o alcoolemie de 0,86 mg alcool pur în aerul expirat. Suspectul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, iar apoi la poliţie, unde i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.



12