80% din agenţii economici verificaţi de OPC, cu probleme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

80% din agenţii economici verificaţi de OPC, cu probleme

Social 09 August 2010 / 00:00 472 accesări

Luna trecută, inspectorii Protecţiei Consumatorilor au întreprins o amplă acţiune de control care a avut în vedere respectarea conformităţii, calităţii produselor/serviciilor, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în unităţi de alimentaţie publică şi în magazine alimentare. Au fost controlate 917 unităţi de alimentaţie publică - restaurante cu auto-servire, unităţi fast-food, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării cât şi unităţi de alimentaţie publică şi chioscuri din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, zone de agrement, parcuri de distracţie, debarcadere. De asemenea, au mai fost verificate 544 de unităţi de comercializare a alimentelor din mediul urban şi rural - magazine, exclusiv hiper/supermarketuri. Din 1461 operatori economici controlaţi, la 1264 dintre aceştia (peste 86%) au fost constatate deficienţe. Din cele peste o sută de tone de produse alimentare verificate, 22 tone (22%) nu îndeplineau prevederile actelor normative în vigoare. Astfel, au fost retrase de la comercializare circa două tone de produse alimentare improprii consumului uman, iar alte circa 15 tone au fost oprite temporar, până la remedierea neconformităţilor. Pentru neregulile depistate au fost aplicate 836 amenzi în valoare de 2.519.400 lei şi au fost aplicate 594 de avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.



12