8.000 de lei donați de participanții la cursa „Family Run“ a Maratonului Nisipului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la SCJU Constanța

8.000 de lei donați de participanții la cursa „Family Run“ a Maratonului Nisipului

Sport 06 Aprilie 2017 / 14:07 620 accesări
Daniel Antonaru (Asociația Sportivă Sanasport Constanța), Alina Vasea (fondatoarea Asociației „Dăruiește Aripi“) și cecul în valoare de 8.000 de lei

Daniel Antonaru (Asociația Sportivă Sanasport Constanța), Alina Vasea (fondatoarea Asociației „Dăruiește Aripi“) și cecul în valoare de 8.000 de lei

Ediția a patra a Maratonului Nisipului, desfășurată la 26 martie, a cuprins și cursa „Family Run”, la care au participat pe plaja din stațiunea Mamaia 400 de persoane, copii și părinții lor, care au alergat pentru a susține proiectul al cărui scop este scăderea ratei mortalității în rândul copiilor nou-născuți. Fondurile în valoare totală de 8.000 de lei, strânse prin achitarea taxei de înscriere la acest eveniment, vor fi integral donate reconstrucției și modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” din Constanța, un proiect social inițiat de Asociația „Dăruiește Aripi“, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România și Asociația „Inima Copiilor“. Organizatorul evenimentului sportiv, Asociația Sportivă SanaSport, este deja la a doua ediție în care susține proiectul dedicat nou-născuților cu probleme grave internați la Constanța.

Cursa s-a bucurat de o largă participare din rândul comunității constănțene. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt copiii prematuri din Constanța și trei județe limitrofe: Tulcea, Ialomița și Călărași.

„Mortalitatea infantilă a atins cote alarmante în județul Constanța. Avem aici o rată de mortalitate infantilă de trei ori mai mare față de media europeană și cea mai ridicată din România. Ne-am propus să demarăm un proiect care să mărească șansele de supraviețuire ale copiilor internați anual în secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Constanța și care să transforme spitalul din orașul nostru într-un centru de referință pentru România în îngrijirea și salvarea bebelușilor”, a declarat Alina Vasea, fondatoarea Asociației „Dăruiește Aripi“.

1.000 de copii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați anual în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța. Opt paturi de terapie intensivă nou-născuți sunt evident insuficiente pentru o secție care trebuie să ofere îngrijiri de înaltă specializare unui număr atât de mare de pacienți în situație critică. Spațiile existente sunt improprii, cu incubatoare plasate pe holuri și în sala de nașteri, aparatura este depășită. Echipamentele medicale sunt puține, vechi și suprautilizate, climatizarea este rudimentară, iar condițiile de sterilitate nu permit tratarea în siguranță a pacienților. Asociația „Dăruiește Aripi“, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Asociația „Inima Copiilor“, construiește o structură modernă și eficientă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical.

„Asociația Sportivă Sanasport a ales pentru al doilea an consecutiv să susțină reconstrucția secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru că aceasta este o modalitate prin care ne putem aduce contribuția la salvarea mai multor copii în același timp. Vrem să schimbăm mentalitatea celor care cred că alergatul este un sport plictisitor și să demonstrăm avantajele lui: sănătatea alergătorului și susținerea sănătății comunității. Mulțumim familiilor constănțene participante că și-au unit forțele pentru a susține această cauză nobilă și își educă astfel copiii prin sport”, a declarat Daniel Antonaru, președintele asociației.

După finalizarea lucrărilor de renovare, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină, care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România sau din străinătate.

Bugetul proiectului se ridică la suma de 1.300.000 euro.

Asociația „Dăruiește Aripi“ este o organizaţie non-profit fondată în anul 2013 la Constanța. Misiunea asociației este aceea de a aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul medical de stat din România. Asociaţia se implică în susținerea și implementarea unor proiecte în domeniul medical ce au ca scop final îmbunătățirea condițiilor de tratament și creșterea șanselor de vindecare și supraviețuire ale pacienților.

Asociația Sportivă Sanasport Constanța s-a înființat în februarie 2013, având misiunea de a îmbunătăți condiția fizică și starea de sănătate pentru locuitorii orașului Constanța. Sanasport este organizatorul Maratonului Nisipului, aflat anul acesta la cea de a patra ediție.



12