80.000 de ţigarete furate dintr-un depozit din Portul Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

80.000 de ţigarete furate dintr-un depozit din Portul Agigea

Eveniment 08 Martie 2011 / 00:00 1128 accesări

FURT DIN DEPOZIT. Doi constănţeni sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa pentru contrabandă şi furt calificat. Dumitru Duţă, de 23 ani, şi Gabriel Potlog, de 27 ani, sunt suspectaţi că au pătruns prin efracţie într-un depozit din Zona Liberă Agigea, de unde au furat peste 80.000 de ţigarete. Conform oamenilor legii, ieri dimineaţă, poliţiştii şi angajaţii unei firme de pază şi protecţie din Portul Constanţa Sud Agigea l-au oprit pe Duţă în apropierea porţii pietonale a portului, pentru un control de rutină, şi au descoperit asupra lui 31.600 de ţigarete netimbrate. Tânărul încerca să scoată din port pachetele cu ţigări despre care a declarat că le-a furat. Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că Duţă a avut un complice, pe Gabriel Potlog, împreună cu care a intrat în depozitul de ţigări în nopţile de 4 spre 5 martie şi 5 spre 6 martie. Poliţiştii au continuat cercetările în zona magaziei sparte şi au descoperit, ascunse în apropiere, alte 44.800 de ţigarete netimbrate, care urma să fie ridicate de cei doi mai târziu. De asemenea, anchetatorii au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Dumitru Duţă, unde au găsit alte 5.120 de ţigarete netimbrate. În total, poliţiştii au confiscat 81.520 de ţigarete. Pe numele lui Dumitru Duţă şi al lui Gabriel Potlog au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi furt calificat.

ARESTAT. Poliţiştii au decis ca Dumitru Duţă să fie reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, Judecătoria Constanţa a hotărât arestarea pentru 29 de zile a lui Duţă. Complicele lui, Gabriel Potlog, este cercetat în stare de libertate. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

CONTRABANDĂ. Reamintim că, la începutul lunii februarie, doi agenţi de pază de la SC Davi Security SRL Constanţa şi un individ fără ocupaţie au fost acuzaţi de poliţiştii din Portul Constanţa de implicare într-o grupare specializată în contrabandă cu ţigări, care acţiona în Portul Constanţa. Din primele cercetări s-a stabilit că Gheorghe Beldimănescu, de 44 de ani, şi Marian Ciutacu, de 51 de ani, împreună cu Radu Andrei Vulpe, de 41 ani, toţi din Constanţa, au preluat şi au comercializat mai multe pachete de ţigări şi alte bunuri provenite din activitatea de contrabandă. La acea dată, poliţiştii spuneau că cei trei se aprovizionau cu mărfuri direct din sediul Autorităţii Navale Române, unde ar fi beneficiat de complicitatea unui angajat. Cu ocazia efectuării a şapte percheziţii la domiciliile suspecţilor şi la sediul Căpităniei Zonale Constanţa, poliţiştii din Port au găsit şi confiscat 1.158 de pachete de ţigări nemarcate, 120 de pachete de cafea, 27 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, zece perechi de încălţăminte contrafăcute, 48 de parfumuri şi 15 sticle de băuturi alcoolice nemarcate.



12