Logo-ul oraşului gazdă Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională, în prezenţa oficialilor UEFA, Guvernului, Primăriei şi reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal, iar Podul Basarab este elementul reprezentativ.
Odată cu lansarea logo-ului orașului gazdă București, a fost expus pentru publicul larg, în fața Arenei Naționale, totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează orașele gazdă. Pentru București a fost ales Podul Basarab.
Campionatul European din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției, iar UEFA va aborda un format inedit pentru această ediţie. Astfel, România, alături de alte 12 țări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București patru partide – trei din grupe și una din optimi.
Din partea UEFA a fost prezent în cadrul ceremoniei de la București Davor Suker, oficial UEFA, care a vorbit despre felul în care a fost gândit Euro 2020: "Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența Eruo direct acasă. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei", a declarat Davor Suker.
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal a adăugat: "Pentru București și pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiției fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii noștri vor redescoperi mai ușor cât de important este să crești prin sport și prin valorile lui".
Strategia de dezvoltare, precum și proiectele FRF pentru Euro 2020 presupun realizarea celor patru facilități de antrenament, a celor 400 de terenuri de fotbal, construcția de autostrăzi, terminale aeroportuare, legături de transport între oraș și aeroport, dezvoltarea urbanistică a Bucureștiului. Pentru anul următor vor fi direcționate trei milioane de euro pentru terenuri, iar cele patru stadioane Giulești, Dinamo, Ghencea și Arcul de Triumf vor fi reconstruite.