Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au evidențiat, la mai toate acțiunile de control întreprinse la multe dintre unitățile de alimentație publică, nesimțire, nepăsare, inconștiență. Grav este că toate acestea cu riscul îmbolnăvirii în masă a populației. De ce este nevoie de acțiuni și decizii în forță pentru ca patronii constănțeni să își facă ordine și curățenie în propriile afaceri? De ce trebuie să fie puse în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor? Un exemplu în acest sens îl constituie unitatea care, atenție, asigură catering-ul la grădinița IQ, spitalele Euromaterna și Ovidius. Deci vorbim de hrana unor copii și a unor oameni suferinzi aflați pe patul de spital.
Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, pe 20 septembrie, în bucătăria unității au fost găsite următoarele deficiențe: lipsă zonă pregătire, depozitare deficitară, alimente fără date de identificare. "Depozitarea este neconformă (detergenţi lângă alimente) schimbare stare termică, curățenie precară", declara comisarului șef adjunct al CJPC Constanța, Horia Constantinescu. Tot el a precizat că bucătăria este cu flux deficitar, astfel că prestarea de servicii este cu potențial periculos. Au fost retrase de la consum 26 kg diferite sortimente pește și carne. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a unității. Firma la care se face referire este SC Blanc Leader SRL.
Pe 21 septembrie, CJPC a anunțat că societatea și-a făcut curat în ”ogradă”, dar și a regestionat alimentele și fluxul.