În aceste momente are loc, la restaurantul Dorna din Mamaia, Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare, organizat de Asociația Litoral - Delta Dunării, restaurantul Dorna și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism. La festival participă bucătari și maeștri bucătari de la peste 20 de restaurante de pe litoral, Delta Dunării și din restul țării. Ei au venit să prezinte preparate culinare cu specific pescăresc și fructe de mare. Bunătățile, sub formă de platouri gata preparate, sunt notate de către o comisie de jurați, iar cele mai bune primesc premii. Printre delicatesele care se află pe platouri se numără și ruladă de rechin cu somon, mousse de șalău cu ghimbir și spanac, plachie bucovineană, clătite cu pastă de somon și cacao sau zacuscă de pește. La eveniment s-au adunat și numeroși curioși, veniți să deguste ceea ce au de oferit Marea Neagră și apele Dunării.