Producţia de carne de porcine a crescut în august, comparativ cu luna precedentă, în timp ce la păsări, bovine, ovine şi caprine s-au înregistrat scăderi ale producţiei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2014, numărul animalelor şi păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut la bovine, porcine şi păsări, dar au scăzut la ovine şi caprine. Astfel, în august 2015, faţă de luna precedentă, numărul bovinelor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 21,9%, respectiv cu 27,4%. Datele INS arată că au fost sacrificate 57.000 de bovine. Totodată, numărul total de porcine sacrificate a fost de 447.000 în august 2015, în creştere cu 1,6% faţă de iulie 2015 şi cu 27% faţă de august 2014. În ceea ce priveşte ovinele şi caprinele, numărul animalelor sacrificate în august 2015 a scăzut cu 20,9% faţă de iulie 2015 şi cu 10,1% faţă de august 2014, până la 340.000 de capete. În august 2015 au fost sacrificate 22,225 milioane de păsări, iar greutatea în carcasă a ajuns la 33.791 tone.