A.B.C.-ul emoțiilor, predat la grădiniță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Despre comportamente sănătoase

A.B.C.-ul emoțiilor, predat la grădiniță

Educație 04 Martie 2018 / 16:05 770 accesări

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa (CRPECA Constanţa) în parteneriat cu ISJ Constanţa, a organizat în perioada 02-03 martie, la Campusul Universității „Ovidius” din Constanța, Sesiunea de formare, ediția a II-a, a 46 de cadre didactice din unităţile de învăţământ din județul Constanţa în proiectul naţional „Cum să creştem sănătoşi“, și Sesiunea de formare, ediția a II-a, a 55 de cadre didactice din unităţile de învăţământ din județul Constanţa în proiectul naţional „A.B.C.-ul emoţiilor“. Cele două activităţi au fost susţinute de cms.șef Marius Cristian Oprișan, șeful CRPECA Constanța, asis.soc. Elena Mircea, formator autorizat ANC și insp.adm.pub. Ioan Cosmin Guriță din cadrul CRPECA Constanţa.

Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanța implementează în anul școlar 2017-2018, proiectul național „Cum să creștem sănătoși” 2017-2018, proiect ce are drept scop formarea de deprinderi de viață sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preșcolară (grupă mare) și școlară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos (alimentație, igienă, mișcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de țigară, alcool și medicamente fără prescripție medicală) și a modalităților adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor. Proiectul, derulat în parteneriat cu ISJ Constanța, presupune organizarea unor sesiuni de formare adresate cadrelor didactice implicate, care ulterior vor susține șapte activități dedicate copiilor (preșcolari de grupă mare și școlari clasa 0).

De asemenea, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanța implementează în anul școlar 2017-2018, proiectul național „ABC-ul emoțiilor”, ce are drept scop formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: conștientizarea de sine, abilități de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă. Proiectul, derulat în parteneriat cu ISJ Constanța, presupune organizarea unor sesiuni de formare adresate cadrelor didactice implicate, care ulterior vor susține șase activități dedicate copiilor (școlarilor de clasa I și a II-a).



12