Este unul dintre cei mai carismatici artişti din România, dar a făcut cunoştinţă cu scena abia prin deceniul patru al vieţii sale. Actor şi cântăreţ, inconfundabilul Mihai Mărgineanu este un român fericit şi modest din fire, mărturisind că în fiecare an stă la masa de Crăciun cu familia, acasă, în Bucureşti. El a acordat un interviu cotidianului „Telegraf”, în care le vorbeşte constănţenilor despre cum priveşte atmosfera de sărbători şi despre pasiunea sa pentru cel mai popular sport de iarnă, schiatul, interviu din care vom publica, mâine, cea de-a doua parte.
Reporter (R): Cum vă place să sărbătoriţi, de regulă, Crăciunul? Vă plac petrecerile sau atmosfera liniştită de familie?
Mihai Mărgineanu (M.M.): O combinaţie… În Ajun facem bradul, apoi ne ocupăm de copii, apoi copiii adorm şi ne facem de lucru cu câţiva prieteni, ca să petrecem bine.
R.: Unde vă place să fiţi de Crăciun? La munte în staţiune? La ţară? În oraş cu prietenii…
M.M.: Acasă… e cel mai bine, e cel mai frumos loc din lume. Să miroasă a mirodenii, a bunătăţi proaspete, să fie o armonie cum numai în sânul familiei poţi găsi.
R.: Aveţi un repertoriu românesc, cu piese inspirate chiar din folk şi folclor. Nu v-am auzit, însă, niciodată cântând colinde.
M.M.: Eu chiar cânt colinde! Nu fac asta pentru public, ce-i drept, dar le fac surprize plăcute prietenilor şi apropiaţilor. Mai iau cu mine câţiva „cântăreţi”, nu la fel de cântăreţi ca mine, le „torn” ceva „combustibil” şi pornim „sorcova”. Şi cântăm colinde româneşti, dar mai adaptate la realitate. Le mai modificăm noi, le parodiem puţin. Să ştiţi, însă, că nu îmi plac deloc colindele triste. Îmi strică toată starea aceea minunată.
R.: Anul trecut a fost un episod special de Crăciun al serialului „Las Fierbinţi”, în care jucaţi şi dvs. Va mai fi, şi anul acesta, un episod special de sărbători?
M.M.: Nu va mai fi anul acesta, însă a fost o atmosferă extraordinară anul trecut, la filmările pentru episodul de Crăciun. Atmosfera este detaşată la filmări, mai ales la comedie. Nu poţi să faci comedie încordat. (va urma)