Acces liber la „Săptămâna ştiinţei”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acces liber la „Săptămâna ştiinţei”

Cultură 24 August 2010 / 00:00 586 accesări

„Săptămâna ştiinţei”, eveniment organizat în premieră, la Constanţa, de televiziunea educaţională Da Vinci Learning, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) şi Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin (SEOPMM) Oceanic Club, a debutat, ieri după-amiază, cu primele sesiuni de lucru. Pentru că 2010 este „Anul Internaţional al Biodiversităţii”, întâlnirile sunt structurate pe două secţiuni, care şi-au propus să promoveze atât patrimoniul natural, cât şi pe cel cultural: biologie şi arheologie. Activităţile incluse în cadrul „Săptămânii ştiinţei” se desfăşoară sub formă de dialog şi expuneri. Prima zi a fost dedicată arheologiei, iar de astăzi şi până joi se va discuta despre biologie, pentru ca vineri să se revină la primul domeniu. „Săptămâna ştiinţei” se va încheia sâmbătă, cu o discuţie pe mai multe teme atractive.

La evenimentul care se desfăşoară de luni şi până sâmbătă, în aula „Adrian Rădulescu” a MINAC, în intervalul orar 14.00-18.00, sunt invitaţi să participe, cu precădere, elevi şi părinţi. Însă manifestările sunt deschise tuturor celor care „nu au un talent anume”, ci sunt „doar peste măsură de curioşi” (Albert Einstein), accesul fiind liber.

Pentru copii se va organiza şi un concurs, câştigătorii beneficiind de o excursie oferită de Oceanic Club în largul mării. „O să încercăm să ne apropiem şi de unul dintre grupurile de delfini care se află în studiul nostru de câteva luni de zile şi care sălăşluieşte undeva în apropierea coastei. Vom continua colaborarea, aceasta fiind doar o acţiune comună”, a spus reprezentantul SEOPMM Oceanic Club, Răzvan Popescu-Mirceni. „Aceste manifestări vor cuprinde, în afară de expuneri privind biologia, susţinute de Răzvan Popescu-Mirceni, şi prezentări în ceea ce priveşte săpăturile arheologice, tehnica săpăturilor, dar şi descoperirile importante de pe teritorul judeţului Constanţa. Este un program de deschidere a instituţiei culturale care se cheamă MINAC către publicul interesat de fenomenul cultural, în general, şi de arheologie, în special”, a spus reprezentantul MINAC, arheologul Constantin Chera.

„Primim foarte multe mail-uri de la spectatori, părinţi şi copii, în care ne întreabă ce trebuie să înveţe la şcoală pentru a deveni astrologi sau biologi”, a declarat editorul Da Vinci Learning, Ioan Butmaloiu. Iniţiativa organizării „Săptămânii ştiinţei” aparţine televiziunii educaţionale Da Vinci Learning, care are sediul în Germania, la Berlin şi transmite în Europa Centrală şi de Est.

Taguri articol


12