Acțiune de ecologizare a terenului de rugby din Baza Sportivă „Badea Cârţan“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiune de ecologizare a terenului de rugby din Baza Sportivă „Badea Cârţan“

Sport 09 Aprilie 2016 / 12:49 3364 accesări

La acţiune au participat peste 100 de sportivi din cadrul secţiilor de copii şi juniori ale cluburilor de rugby din judeţul Constanţa

La acţiune au participat peste 100 de sportivi din cadrul secţiilor de copii şi juniori ale cluburilor de rugby din judeţul Constanţa

Sâmbătă a fost agitație în jurul terenului de rugby din cadrul Bazei Sportive „Badea Cârţan” din Constanța. Nu a fost vorba despre un meci oficial de rugby al unei formații constănțene, de placaje, eseuri sau transformări, ci despre o acțiune de ecologizare a terenului de rugby, a tribunelor, a căilor de acces şi a pistei din jurul terenului. Deșeurile acumulate în zona reprezentau un focar de infecție și împiedicau desfășurarea activității sportive, iar Polaris M Holding s-a alăturat inițiativei Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Constanţa şi Rugby Club Judeţean Farul Constanţa prin care s-a dorit strângerea gunoaielor aruncate de cei certați cu buna purtare și pentru care respectul pentru mediul înconjurător nu există.

În prezent, în Constanţa exista doar două terenuri de rugby pe care se pot desfășura meciuri oficiale, stadionul „Mihail Naca” și terenul „Cleopatra”, iar de terenul din Badea Cârțan vor beneficia atât elevii Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța, dar şi celelalte cluburi sportive din oraş. În plus, locuitorii din zona vor putea face mișcare în condiții mult mai bune, pentru că se dorește amenajarea în viitor și a pistei de atletism.

„Ne dorim ca această bază sportivă să fie redată sportului prin această acțiune de ecologizare și de la toamnă să se dispute din nou pe acest teren partide oficiale de rugby”, a spus Gihan Eserghep, președintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa.

„Este nevoie de orice teren de sport pentru a promova un mod de viață sănătos. Din păcate, ultima oară, tot noi am curățat acest teren, împreună cu vecinii, cu alți voluntari și cu deținuții de la Poarta Albă. Această zonă se va ridica și va deveni un pol al sportului în Constanța. Mă bucur că cei care vor folosi aceste teren s-au implicat. Mă bucur că s-au înscris în Campania „Curățăm Constanța noastră” și le mulțumesc celor care se implică în astfel de acțiuni”, a declarat actualul primar interimar al Constanței, Decebal Făgădău, care a venit la această acțiune însoțit de familie, mai ales că locuiește într-un bloc situat chiar lângă terenul de joc.

„Împreună cu DJST, Primăria Constanța, Polaris și Pomacost am desfășurat această acțiune benefică din toate punctele de vedere, mișcare, sport, energie, și sper să nu ne oprim aici și să facem mai multe lucruri. Cu toții am pus urmărul pentru desfășurarea acestei acțiuni”, a spus Florian Constantin, președintele de onoare al Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa.

Principalii beneficiari vor fi sportivii de la LPS “Nicolae Rotaru” Constanța, care se pregăteau în condiții dificile pe acest teren. „Un gest frumos din partea celorlalți sportivi, care au venit să ne ajute. Noi facem aici antrenamente, iar pasiunea pentru rugby este mare și muncim în orice condiții, pentru că ne dorim să facem performanță”, a spus căpitanul formației LPS “Nicolae Rotaru” Constanța, Gabriel Ciorbac.

„De pe acest teren au pornit Carpo, Apostol, Strătilă, dar și alți rugbyști de valoare. Din păcate, terenul a fost lăsat în paragină și s-a ajuns unde s-a ajuns. Acum sperăm ca această zonă să devină una pentru sport, iar terenul de rugby este unul la standarde înalte.”, consideră Andrei Szemerjai, directorul LPS “Nicolae Rotaru”.

La acţiune au participat peste 100 de sportivi din cadrul secţiilor de copii şi juniori ale cluburilor de rugby din judeţul Constanţa: ACS Tomitanii Constanţa, Victoria Cumpăna, Callatis Mangalia, CSO Ovidiu, CS Mihail Kogălniceanu și LPS „Nicolae Rotaru” din Constanţa. Polaris M Holding a oferit personalul aferent bunei desfăşurări a acţiunii, autoutilitare şi un graifer pentru colectarea deşeurilor, dar și tricouri, mănuşi şi saci pentru strângerea deșeurilor. După încheierea acţiunii, sacii au fi transportaţi la staţia de sortare şi reciclare a deşeurilor.



12