Active fictive vândute cu chitanţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tun de aproape 2,5 milioane de euro

Active fictive vândute cu chitanţă

Eveniment 18 August 2011 / 00:00 679 accesări

Trei femei au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, după ce au păcălit câteva zeci de persoane că, în schimbul unor sume de bani, pot deveni acţionari în cadrul unor hoteluri din Eforie. Procurorii spun că Ioana Ungureanu, recidivistă, este acuzată de înşelăciune şi uz de fals, în formă continuată, Emilia Moldoveanu, de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Stela Bardaş, de înşelăciune în formă continuată. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2007 – august 2008, Ioana Ungureanu a indus în eroare un număr de 25 persoane, cărora le-a spus că are posibilitatea de a le facilita achiziţionarea la preţuri extrem de avantajoase a unor active din patrimoniile SC „Carmen Silva 2000” SA Eforie Sud şi SC „THR Marea Neagră” SA Eforie Nord. Femeia a primit sume mari de bani cu titlu de avans pentru cumpărarea imobilelor respective, prejudiciul total fiind estimat la 2.411.500 euro şi 10.000 dolari SUA.

• IDENTITATE FALSĂ • Pentru a nu ridica suspiciuni, Ungureanu le înmâna victimelor înscrisuri falsificate, respectiv procese-verbale de negociere directă, pretins încheiate între cele două societăţi şi cumpărători, precum şi chitanţe prin care se atesta încasarea sumelor de bani remise cu titlu de avans pentru achiziţionarea de active din patrimoniile societăţilor. Anchetatorii spun că falsurile au fost opera Emiliei Moldoveanu, care, folosind o altă identitate, se recomanda consilier juridic în cadrul societăţii „Carmen Silva 2000”. Ea a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a celor 25 de persoane înşelate, cărora le-a confirmat faptul că le poate ajuta să cumpere activele. În acest sens, ea a falsificat o serie de înscrisuri oficiale, respectiv încheieri de intabulare pentru clădiri aflate în patrimoniul celor două societăţi, acte care au fost remise persoanelor păgubite prin intermediul Ioanei Ungureanu. În perioada mai – august 2008, ştafeta a fost preluată de Stela Bardaş, care a contribuit, la rândul ei, la inducerea şi menţinerea în eroare a unora dintre persoanele înşelate, recomandându-se director al „THR Marea Neagră”.

• ÎNCHIRIERI FALSE • În cursul anului 2007, acţionând de această dată singură, Ioana Ungureanu a păcălit şase persoane cărora le-a spus că are posibilitatea de a le facilita închirierea de locuinţe din fondul locativ al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanţa sau ANL. În acest mod, femeia a primit de la părţile vătămate sume cuprinse între 5.000 euro şi 21.000 euro, reuşind să strângă în total 91.000 euro. Pentru a-şi credibiliza demersurile, Ungureanu le-a dat victimelor sale înscrisuri falsificate, respectiv contracte de închiriere pretins încheiate între acestea şi RAEDPP Constanţa sau ANL. Procurorii spun că şi aceste contracte au fost falsificate tot de Emilia Moldoveanu, iar pe acestea au fost aplicate ştampile cu numere de înregistrare false. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Constanţa.



12