Un nou raport dat publicităţii de organizaţia Greenpeace arată modul direct şi indirect în care agricultura influenţează schimbările climatice şi sugerează modul în care sectoarele îşi pot limita emisiile. Se estimează că agricultura este responsabilă pentru 17% pînă la 32% din emisiile de gaze cu efect de seră produse de activităţile umane. Principala cauză rămîne folosirea excesivă a fertilizatorilor. Mai mult de jumătate din fertilizatori ajung în atmosferă sau în ape şi, în fiecare an, se înregistrează 2,1 miliarde de tone de emisii de dioxid de carbon.
Raportul Greenpeace cere mai multă atenţie în folosirea fertilizatorilor pentru a reduce emisiile excesive de gaze cu efect de seră şi pentru a limita poluarea resurselor de apă. Organizaţia mai face şi alte precizări ce vizează scăderea cererii mondiale de carne şi cultivarea unor plante care absorb dioxidul de carbon. Deşi fermierii contribuie la încălzirea globală, tot ei se luptă cu efectele ei devastatoare. Aceştia sînt sfătuiţi să se axeze pe culturi variate, pentru a-şi limita vulnerabilitatea în faţa schimbărilor climatice şi să folosească mai puţini fertilizatori. Raportul Greenpeace subliniază că politicile guvernamentale care promovează monoculturile şi descurajează autosuficienţa fermierilor locali ameninţă viitorul fermierilor şi contribuie la amploarea schimbărilor climatice.