Acvarii de pesti pentru incepatori: Tot ce trebuie sa stii despre acvariile de pesti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acvarii de pesti pentru incepatori: Tot ce trebuie sa stii despre acvariile de pesti

Lifestyle 26 Februarie 2024 / 09:20 2936 accesări

Vă propunem câțiva pași simpli și utili ca punct de plecare care vor garanta viitorul bun al acvariului și bunăstarea plantelor și peștilor care trăiesc în el. Hobby-ul acvariului este unul dintre cele mai populare hobby-uri de pe planetă, până la punctul în care se estimează că există aproape două milioane de oameni în lume care deținacvarii. Așadar, dacă sunteți începător în lumea hobby-ului acvariului, astăzi vrem să vă sugerăm cum să îngrijiți un acvariu de pesti cu aceste recomandări.

Inainte de a intra in detalii pentru a incepe cu acest proiect, trebuie sa tinem cont de ceva vital: un acvariu nu trebuie sa fie pe gustul nostru ci doar pe gustul pestelui pe care il gazduim in el. Un motiv important care va determina toți pașii pe care urmează să-i vedem mai jos, de la alegerea tipului de acvariu până la familiile de amfibieni care vor locui în el.

Deci, să ne uităm la aceste sfaturi pentru a ingriji corect un acvariu:

1. Alege acvariul

Deși poate părea secundar, este punctul de plecare. Și prin aceasta nu ne referim la estetica sa, ci mai ales la capacitatea sa. Acest factor va determina direct numărul de pești și chiar speciile pe care le putem vedea în interior. O regulă bună pentru a ști câți pești putem avea este să le atribuim fiecăruia câte un centimetru cub.

Pentru ca peștii să trăiască confortabil și să avem o gamă mai largă de specii, va trebui să alegem un acvariu de minim 40 de litri. Pentru incepatori, idealul este sa opteze pentru un acvariu intre 45 si 60 de litri.

2. Găsește locul ideal pentru el

La fel de important ca dimensiunea acvariului este plasarea lui la locul potrivit. Pe langa faptul ca ai o priza de lumina in apropiere, pentru a putea conecta filtre si iluminare; Este esențial ca acvariul să fie departe de surse de căldură , cum ar fi caloriferele. În plus, va trebui să avem în vedere că este într- o cameră cu lumină naturală, dacă dorim plante de acvariu trebuie să facem fotosinteza corect, dar întotdeauna cu precauția ca soarele să nu strălucească direct pe acvariu, conform PetsPoint.

3. Curățarea acvariului

Înainte de a începe să-l umplem cu apă, este important să spălăm bine acvariul pentru a elimina orice toxine pe care le poate conține din săpunuri sau orice alt produs chimic. Pentru a face acest lucru, idealul este să petreci o jumătate de oră clătând bine acvariul, astfel încât să fie complet curat de orice rezidduri.

4. Decorează acvariul

Înainte de a adăuga apa, este interesant cum ne punem în scenă acvariul. Pe de o parte, vom adauga nisipul si substraturile necesare amplasarii atat a elementelor decorative, cat si a plantelor pe care decidem sa le avem in el. Pe de alta parte, acel decor care ne atrage atentia fara a supraincarca spatiul. Este important de reținut că atât plantele, cât și decorul sunt incluse în acvariu, astfel încât peștii să aibă locuri unde să se adăpostească. Totuși, dincolo de aceasta, trebuie să le lăsăm suficient spațiu pentru a se mișca liber în jurul acvariului.

5. Condiționează apa

Un pas fundamental, și de care depinde succesul acvariului. Este important de reținut că acvariul presupune răbdare, chiar și atunci când nu există încă pești în el. Spunem asta pentru că va trebui să supunem apa, pe care o vom adăuga de preferință rece, unui proces numit cycling . Sau, ceea ce este la fel, tine apa timp de 15 zile fara a adauga peste si filtrul in functiune. Astfel, ne vom asigura că după acel timp apa este ideală pentru locuirea vieții.

6. Controlul nivelului

Inca putina rabdare! Deși apa a petrecut acele 15 zile despre care vorbeam, din motive de siguranță va trebui să verificăm nivelurile de PH, KH, amoniac, nitrați și nitriți înainte de a introduce peștele.

7. Introduceți peștii în acvariu

Ultimul pas al pregatirii unui acvariu și cel pentru care am așteptat mai bine de jumătate de lună. În acest moment, este timpul să începeți să vă bucurați de acvariu, văzând viața subacvatică din el. Chiar si pentru asta va trebui sa actionam din nou franele si sa ne oprim pentru a planifica bine ce peste urmeaza sa introducem.

Pentru cei care se confruntă cu începerea unui acvariu, idealul este să opteze pentru pești de apă dulce pentru că sunt mai ușor de îngrijit. Și, pentru a alege speciile ideale care pot coexista între ele fără probleme, idealul este să ceri sfaturi de la profesioniști.



12