Scăderea consumului de sare cu 15% între anii 2003 şi 2011 a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor de deces provocate în Marea Britanie de atacuri de cord şi de accidente vasculare cerebrale. Conform acestei cercetări, diminuarea cantităţii de sare în alimentaţia britanicilor a determinat o reducere cu 42% a deceselor rezultate în urma accidentelor vasculare cerebrale şi cu 40% a cazurilor de atac de cord. Autorii studiului precizează că un consum redus de sare a contribuit şi la reducerea numărului pacienţilor care suferă de hipertensiune arterială.
Conform datelor cuprinse în cercetare, consumul mediu de sare pe cap de locuitor a scăzut, în această ţară, de la 9,5 grame în anul 2003 la 8,1 grame în anul 2011. O astfel de evoluţie s-a datorat în special eforturilor agenţiei britanice de reglementare în sectorul alimentar (Food Standards Agency - FSA) de a convinge producătorii de alimente să diminueze conţinutul de sare în preparatele comercializate. Se estimează că, în Marea Britanie, numărul deceselor provocate de afecţiunile cardiovasculare a scăzut, între anii 1971 şi 2012, de la 335.000 la 161.000.