Adolescenți de 16 ani, implicați în escrocherii prin metoda „Accidentul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prinși în flagrant de polițiști

Adolescenți de 16 ani, implicați în escrocherii prin metoda „Accidentul“

Eveniment 23 Octombrie 2016 / 16:10 637 accesări

La doar 16 ani s-au implicat într-o schemă infracțională bazată pe clasica metodă "Accidentul", dar încercarea lor de a face niște bani a fost dejucată și nu le-a adus nimic altceva decât un dosar penal. Este vorba despre doi adolescenți, din Constanța, care au fost prinși în flagrant, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit anchetatorilor, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Constanța, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care a mințit-o că o rudă de-a ei a fost rănită într-un accident rutier grav și că are nevoie de bani pentru a fi supusă unei operații. Disperată, victima a căzut în capcană și a acceptat să le dea suspecților toate economiile pe care le avea în casă. Oamenii legii spun că cei doi minori, care ar fi jucat rolul de "săgeți" în întreaga afacere, s-ar fi deplasat apoi la domiciliul păgubitei și ar fi luat de la ea suma de 3.500 de lei. Imediat, ei s-au urcat într-un taxi. Polițiștii au pornit instantaneu pe urmele lor și, la un moment dat, au oprit în trafic mașina și i-au reținut pentru audieri, recuperând și cei 3.500 de lei. "Cei doi tineri au fost prezentați Judecătoriei Constanța, care a dispus pentru fiecare măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, patru indivizi implicați în escrocherii prin metoda "Accidentul" au fost reținuți de polițiștii ieșeni, care au făcut trei percheziții. Una dintre descinderi a avut loc la Penitenciarul Tulcea, una în județul Iași și una în București. "În perioada august - octombrie, una dintre persoane ar fi săvârşit, pe raza judeţelor Iaşi, Cluj, Buzău şi Sibiu, nouă infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”. Ceilalți trei suspecți ar fi fost complici la comiterea faptelor. În urma percheziţiilor au fost ridicate sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM şi laptopuri. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere. Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 de lei", au precizat anchetatorii într-un comunicat de presă dat publicității.

CE TREBUIE SĂ FACEȚI CA SĂ NU DEVENIȚI VICTIMELE ESCROCILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.



12