Adrian Vasilescu: Riscul este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Despre creșterea salariilor în România

Adrian Vasilescu: Riscul este ca Executivul să dea cu o mână şi să ia cu două

Economie 10 Aprilie 2017 / 08:46 1230 accesări
Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României a declarat că riscul cel mare în ceea ce priveşte creşterea salarilor în România este ca executivul să dea cu o mână şi să ia cu două. Un investitor străin analizează trei lucruri: legile, instituţiile şi echipele, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată la Digi 24, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României. "De 150 de ani România se dezvoltă cu capital străin. Şi Ceauşescu a apelat la capital străin însă ideologia nu i-a permis ca să lasă investitorului străin mai mult de 49%. De aceea a fost nevoit să apeleze la împrumuturi tot din străinătate. România este o ţară care, cu toate bobârnacele din mass-media, are o atmosferă europeană, este mai occidentală în spirit decât multe alte ţări. Orice investitor strain se uită la trei lucruri: legi, instituţii şi echipe. Ca să-l citez pe Zegrean (not. Red. Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale), avem 14000 de legi care sunt încâlcite. Însă un investitor strain nu se uită doar la salariile mici", a răspuns Adrian Vasilescu la o întrebare referitoare la cât de atractivă va mai fi România pentru investitorii străini, în momentul în care va creşte nivelul salariilor.

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României despre creşterea salariilor: Riscul este ca executivul să dea cu o mână şi să ia cu două: "Tabloul României de azi arată că întrebarea este nu dacă România îşi permite să plătească astfel de salarii. Legea dintre majorarea salariilor şi creşterea productivităţii este una obiectivă. Întrebarea este dacă România îşi permite să rămână cu actualele venituri", a declarat, duminică, într-o emisiune televizată la Digi 24, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României.

Acesta a arătat că, suntem 19,9 milioane de locuitori şi ocupăm locul şapte în UE. Însă, la PIB total ocupăm locul 17, la fel ca în 1990.



12