Adunare Generală extraordinară privind cazul CS Universitatea Craiova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Adunare Generală extraordinară privind cazul CS Universitatea Craiova

Sport 25 Aprilie 2014 / 00:00 671 accesări

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) va analiza, în şedinţa din 28 mai, posibilitatea convocării unei Adunări Generale extraordinare pentru clarificarea situaţiei CS Universitatea Craiova, club neafiliat la federaţie, a declarat, ieri, ofiţerul de presă al federaţiei, Gabriel Berceanu. La 5 martie, finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a obţinut, în cadrul Adunării Generale a FRF, nesupunerea la vot a afilierii clubului CS Universitatea, susţinând că nu există nicio decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a acestui club la federaţie. Afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova a fost amânată până când Comisia Juridică a FRF îşi va spune punctul de vedere. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la 9 aprilie, că gruparea CS Universitatea, susţinută de Primăria Craiova, nu are drept de promovare în Liga 1, conform unei prevederi din statutul FRF. CS Universitatea Craiova este lider în seria a doua a ligii secunde. În schimb, situaţia jucătorilor de la FC Universitatea Craiova, club intrat în faliment, va fi analizată în şedinţa Comitetului Executiv din 28 mai. De asemenea, o decizie în privinţa datei de disputare a Supercupei României va fi luată după o corespondenţă cu cluburile susceptibile a ajunge în această fază, data propusă grupărilor fiind 11 iulie. Referitor la propunerea reprezentanţilor cluburilor din Liga 1 ca participantele în Cupele Europene să nu se întâlnească în primele cinci etape de campionat, membrii Comitetului Executiv au votat în unanimitate că măsura este imposibil de aplicat.

ORGANIGRAMA FRF, APROBATĂ DE COMITETUL EXECUTIV Organigrama propusă de noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a fost aprobată, ieri, în unanimitate de către membrii Comitetului Executiv al FRF, a declarat la finalul şedinţei, ofiţerul de presă al FRF, Gabriel Berceanu. Conform declaraţiilor lui Berceanu, organigrama are plafoane salariale identice cu cele existente până în prezent. Angajaţii Federaţiei Române de Fotbal vor ajunge la un număr de 160 de persoane în următorii ani, în momentul actual numărul de posturi fiind acelaşi ca în mandatul lui Mircea Sandu. „Vechea organigramă a FRF nu a fost votată niciodată în Comitetul Executiv. Toţi cei care au venit în noua echipă la FRF au fost angajaţi pe organigrama veche, dar şi pe cea nouă”, a precizat Berceanu. Comitetul Executiv a decis ca Marcel Puşcaş să coordoneze activităţile centrelor de la Mogoşoaia şi Buftea şi să se ocupe de dezvoltarea centrelor regionale. Şedinţa Comitetului Executiv al FRF de săptămâna trecută a fost amânată pentru ieri, din cauza faptului că a fost declarată nestatutară. Pe ordinea de zi fuseseră introduse puncte care nu le-au fost prezentate membrilor cu trei zile înainte, aşa cum prevede regulamentul.

PRODAN, BELODEDICI ŞI KASSAI, SCHIMBAŢI DIN COMISIILE UEFA Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în şedinţa de ieri, numele noilor reprezentanţi ai federaţiei în comisiile UEFA, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici şi Adalbert Kassai fiind înlocuiţi cu Radu Vişan, Aurel Ţicleanu şi Răzvan Burleanu, conform ofiţerului de presă Gabriel Berceanu. „Comitetul Executiv a aprobat propunerile conducerii FRF privind noii reprezentanţi în comisiile de la UEFA: la Comisia Hattrick - Radu Vişan, în locul lui Didi Prodan; Aurel Ţicleanu, în locul lui Belodedici - la Comisia Youth; doamna Camelia Nicolae, la fotbal feminin. Mircea Sandu rămâne în cele două comisii, în una ca membru şi în una ca preşedinte, iar Răzvan Burleanu ia locul lui Kassai şi lui Dumitru Mihalache, la Comisia Juridică”, a declarat Berceanu.



12