Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Constanţa a analizat miercuri incidentele grave petrecute la meciul Aurora 23 August - CSO Ovidiu, din etapa a 14-a a Ligii a IV-a, Seria Est, desfăşurat sâmbătă la Mangalia. Reamintim că partida a fost întreruptă la scorul de 4-3 pentru gazde, în min. 85, când arbitrul de centru Laurenţiu Ciuchiţă a fost lovit cu sălbăticie de mai mulţi jucători ai formaţiei din 23 August. Comisia de Disciplină a decis excluderea din activitatea competiţională şi o penalitate sportivă de 100 de lei pentru jucătorii care l-au lovit pe Ciuchiţă: Iulian Olaru, Ionuţ Baltag şi Gabriel Brobonea. Antrenorul echipei din 23 August, Senior Serpegean, care a incitat la violenţă pe tot parcursul meciului, a fost şi el exclus din fotbal şi a primit o penalitate sportivă de 200 de lei. Cei doi jucători de la Aurora care au văzut cartonaşul roşu în timpul acestei partide, Florea Vlădoiu şi Viorel Bălteanu, au primit suspendări de 6, respectiv 12 etape, plus câte o penalitate sportivă de 75 de lei. Echipa Aurora 23 August a primit o penalitate sportivă de 300 lei şi a pierdut meciul la masa verde, cu scorul de 0-3.
„Nu putem fi de acord cu violenţa pe terenurile de fotbal, iar Comisia de Disciplină a luat măsurile drastice care se impuneau. Încercăm prin orice mijloace să stârpim din sportul constănţean acest fenomen, violenţa. Echipa din 23 August a făcut apel la aceste hotărâri, pentru că se consideră nedreptăţită de sancţiunile acordate jucătorilor eliminaţi pentru două cartonaşe galbene. Nu a contestat însă celelalte pedepse şi a cerut scuze pentru aceste incidente grave”, a declarat Vasile Mihu, preşedintele AJF şi membru al Comisiei Judeţene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport. Din această comisie fac parte reprezentanţi ai DSTJ Constanţa, ai asociaţiilor judeţene pe ramură de sport şi ai instituţiilor cu responsabilităţi în buna organizare a activităţilor sportive.
„Pe 1 martie am trimis o adresă în care ceream Comisiei Judeţene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport sprijin pentru a evita asemenea incidente. Din câte ştiu, chiar directorul DSTJ, Elena Frîncu, a trimis o adresă către toate Primăriile din judeţ în care solicita prezenţa la terenurile sportive a reprezentanţilor Poliţiei Locale. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna şi apar deficienţe organizatorice. Sper ca aceste incidente să dispară din fotbal, pentru că se poate ajunge la evenimente mult mai grave. Am ţinut să trag acel semnal de alarmă pentru că arbitrii nu beneficiază de niciun fel de protecţie, tocmai ca să prevenim aceste incidente. Le-am spus arbitrilor: singura voastră protecţie este fluierul! Aveţi grijă să fluieraţi cât mai corect! Nu trebuie uitat că aceşti arbitri sunt tineri, sunt încă în formare şi este firesc să mai greşească. Nu trebuie uitat că ei arbitrează la meciuri de Liga a IV-a sau Liga a V-a şi nu le putem cere să aibă valoare de Liga Campionilor. În România, din păcate, se acceptă foarte greu greşelile arbitrilor. Însă, nu există fotbal valoros cu arbitri slabi, nici fotbal slab cu arbitri valoroşi”, a declarat Aurel Oniţă, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor din cadrul AJF Constanţa.