Ai arsuri stomacale? Iată la ce trebuie să renunți!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ai arsuri stomacale? Iată la ce trebuie să renunți!

Sănătate 25 Septembrie 2018 / 12:54 1093 accesări

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc, explică Dr. Oz, citat de site-ul doctorulzilei.ro.

Se poate vorbi despre o boală de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână, spune Dr. Oz. Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat. Dacă nu tratezi arsurile stomacale frecvente trebuie să ştii că acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită, ulcer şi în cazuri mai rare se ajunge la cancer, avertizează Dr. Oz. Simptomele care anunţă boala de reflux gastrointestinal sunt: arsurile stomacale, regurgitare, tuse, răguşeala şi tendinţa permanentă de curăţare a gâtului.

Cele mai frecvente alimente care irită esofagul sunt: citricele, sucul de roşii, prăjelile, ceapa, sucurile carbogazoase, alimentele picante, mâncărurile foarte grase, cafeaua, ceaiul, băuturile care au în combinaţia lor cafeină, ciocolata şi menta. Dr. Oz spune că s-a demonstrat că, în unele cazuri, sarea Himalaya poate să reducă aciditatea. De asemenea, o linguriţă de bicarbonat de sodiu luată cu un pahar de apă plată poate să reducă intensitatea arsurilor la stomac.

Grăsimea abdominală poate să favorizeze apariţia arsurilor la stomac. Ţigările şi alcoolul măresc aciditatea din stomac. De asemenea, mesele copioase, luate seara târziu pot declanșa arsurile la stomac. Evitați sosurile grele, prăjelile, carnea tocată, alimentele procesate, ciocolata. Este foarte indicat ca cina să fie servită cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Dacă arsurile apar noaptea, alege o pernă mai înaltă şi dormi pe partea stângă pentru a uşura simptomele.

Dr. Oz încurajează plimbările după fiecare masă, antiacidele pentru cazurile izoate de arsuri gastrice. Dacă simptomele persistă, este necesar să vă prezentați la medicul gastroenterolog.

Taguri articol


12