Cântăreaţa şi compozitoarea canadiană Alanis Morissette şi soţul său, Mario Treadway, alias MC Souleye, au parte de probleme serioase, fiind daţi în judecată de o fostă dădacă ce le-a adresat acuzaţii foarte grave. Bianca Cambeiro susţine că cei doi au ţinut-o pur şi simplu ostatică, forţând-o să lucreze ture de câte 12 ore pe zi, timp în care nu i se permitea să plece din camera copilului şi nici nu i se acorda pauză de masă. Nu condiţiile de muncă au fost cele care au deranjat-o cel mai mult, ci neplata orelor suplimentare. Aşa că a decis să apeleze la justiţie, cerând achitarea sumelor de 30.000 de dolari pentru orele muncite în plus şi 100.000 de dolari ca despăgubiri pentru stresul şi şocul emoţional. În actele depuse în instanţă, Bianca Cambeiro afirmă că a avut parte de un program de lucru istovitor, câte trei, patru ture de noapte pe săptămână sau ture de zi de câte 12 ore pe săptămână fără nicio zi liberă, dar fără plata orelor suplimentare. Femeia era plătită cu 25 de dolari pe oră pentru a avea grijă de fiul cuplului, Ever, care va împlini trei ani în decembrie.
Alanis Morissette, care a recunoscut că a suferit de depresie postnatală, a angajat-o pe Bianca Cambeiro din martie 2011 până în august 2013. Din plângere nu reiese dacă femeia a fost concediată sau dacă şi-a dat demisia. Cazul său a ieşit la iveală la numai câteva zile după ce guvernatorul statului California, Jerry Brown, a aprobat o lege prin care se reglementează drepturile angajaţilor domestici. Legea îi exclude pe cei care sunt angajaţi cu ora, precum babysitterii. Legea stabileşte regimul angajaţilor domestici interni, cărora trebuie să li se ofere masă şi cazare, dar şi timp liber de minimum jumătate din durata convenită de lucru. Graţie noii legi, Bianca Cambeiro are mari şanse de câştig.
Acesta nu este singurul caz în care dădacele provoacă controverse. De la cele care acuză hărţuirea sexuală, în cazul actorului http://www.csmonitor.com/The-Culture/Family/Modern-Parenthood/2013/0930/Alanis-Morissette-nanny-lawsuit-opens-door-to-broader-debateRob Lowe, la cele care au ajuns să destrame familii, precum în cazul actorilor Ethan Hawke sau Robin Williams, şi până la cele care pun capăt unor cariere politice, poveştile par nesfârşite. Statisticile Serviciilor Sociale de peste ocean arată că dădacele reprezintă una dintre cele mai prigonite categorii profesionale. Din păcate, practica a arătat că cele angajate de cei mai bogaţi o duceau şi cel mai rău, fiind pur şi simplu exploatate. De cele mai multe ori nu li se recunosc orele suplimentare şi nici nu li se plătesc integral sumele datorate, angajatorii găsind tot felul de tertipuri pentru a le imputa deteriorarea mobilierului, jucăriilor copiilor şi chiar hainelor acestora.