Alcoolul consumat cu moderaţie poate reduce riscul cancerului de rinichi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alcoolul consumat cu moderaţie poate reduce riscul cancerului de rinichi

Justiție 28 August 2007 / 00:00 627 accesări

Băuturile alcoolice consumate cu moderaţie pot reduce cu 40% riscul dezvoltării cancerului de rinichi. Oameni de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Stockholm au investigat legătura între consumul a diferite tipuri de băuturi alcoolice şi cancerul de rinichi. În cadrul studiului, ei au examinat 855 de persoane afectate de această boală şi 1.204 aflate într-o stare bună de sănătate. Printre băuturile consumate s-au numărat berea, vinul şi lichiorul. S-a constatat că riscul dezvoltării cancerului de rinichi este cu 40% mai scăzut în cazul celor care au consumat 620 grame de etanol pe lună, comparativ cu cei care nu au consumat niciun fel de băuturi alcoolice. Prin urmare, au precizat autorii studiului, două pahare de vin sau bere pe săptămînă pot fi benefice, mai ales pentru cei care au cazuri de boli de rinichi în familie.

Taguri articol


12