ALERTĂ! 50% dintre copiii care merg la dentist au urgențe dentare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ! 50% dintre copiii care merg la dentist au urgențe dentare!

Sănătate 11 Decembrie 2018 / 13:29 1915 accesări

Potrivit unui studiu realizat de rețeaua de clinici Dent Estet 4 Kids, aproximativ 1/2 dintre copiii care se prezintă la medicul stomatolog ajung cu urgențe dentare, acuzând dureri foarte mari, principalul motiv fiind amânarea vizitei stomatologice.
Conform studiului derulat de Dent Estet, incidența cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puțin trei dinți în 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentiști din România, cariile afectează aproape 70% dintre copii până la vârsta de 19 ani.

Studiul realizat de Dent Estet mai arată că 90% dintre tinerii români cu vârste între 10 și 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenți prezintă probleme gingivale și are nevoie de aparat dentar.

„Observăm o schimbare în bine în ceea ce privește comportamentul părinților față de îngrijirea dinților copiilor, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu zece ani. Crește numărul copiilor care vin la stomatolog și, mai mult decât atât, scade vârsta la care aceștia se prezintă pentru prima dată la medicul dentist. Cu toate acestea, încă este nevoie de eforturi consolidate și constante în ceea ce privește educația părinților și a copiilor despre prevenție și importanța îngrijirii orale de timpuriu. Totodată, este nevoie de o mai bună informare a populației cu privire la efectele negative ale netratării dinților de lapte asupra întregului organism, acestea dezvoltându-se extrem de rapid și în mai puțin de 2 luni putând afecta întreg dintele, până la nerv, lucru care duce la inflamație, apoi infecție și durere, dar și la tratamente mai complexe și mai costisitoare în viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet.

În prezent, Dent Estet deține cinci clinici dedicate exclusiv serviciilor de stomatologie pentru copii și adolescenți în București (3), Timișoara (1) și Sibiu (1), în care lucrează peste 100 de persoane, dintre care 40 sunt medici, care și-au dedicat cariera acestei specialități. Copiii beneficiază în aceeași clinică de întreaga arie de tratamente dentare de care pot avea nevoie, de sprijin psihologic și soluții pentru a depăși eventualele stări de anxietate care pot apărea odată cu vizita la medicul stomatolog pediatru.

„Odată cu deschiderea Dent Estet 4 Kids acum zece ani, prima clinică specializată în stomatologie pediatrică din România și din Europa de Est, ne-am asumat rolul de promotori ai acestui tip de medicină, în care copiii beneficiază de experiențe frumoase. Aici ei sunt tratați într-un spațiu specializat, într-un ambient specific nevoilor lor, de echipe cu pregătire în comunicarea cu copiii și de medici care lucrează exclusiv cu copii, bucurându-se de tratamente cu materiale speciale, aduse în premieră în România, precum coronițele dentare Sprig. Cu alte cuvinte, ne-am dorit să le oferim copiilor din România tratamente personalizate, materiale și aparatură specifică, la standardele clinicilor de stomatologie pediatrică din SUA sau Europa”, a adăugat dr. Oana Taban.

Peste 170 de pacienți vizitează în fiecare zi clinicile, iar odată cu cea mai nouă clinică Dent Estet 4 Kids inaugurată la Sibiu, numărul acestora se va apropia de 200. În fiecare lună, numărul pacienților noi care trec pragul clinicilor Dent Estet dedicate copiilor este de 470.

Mai mult, Dent Estet 4 Kids este prima și singura clinică de medicină dentară dedicată copiilor din România care deține un departament de Anestezie Generală Asistată (ATI) integrat, echipat conform cerințelor și standardelor din spitale, unde au fost tratați până acum peste 2.500 de copii. Anestezia generală este o soluție folosită în cazul copiilor foarte mici, cu afecțiuni complexe care le pun în pericol sănătatea întregului organism. Aceasta se realizează într-un mediu controlat 100% de către o echipă de medici specializați în Anestezie și Terapie Intensivă

Taguri articol


12