Pe Alex Arginteanu îl văzusem în câteva rânduri la concursurile organizate în staţiunea Mamaia sau la Maritimo Shopping Center. “E constănţean...”, era principalul lucru care conta pentru curioşii ce îi ţineau pumnii în lupta cu ceilalţi “uriaşi” care rostogoleau bolovani, ridicau maşini sau cărau pietre de sute de kilograme. Arginteanu a atras însă atenţia prin mult mai mult, reuşind să fie mereu pe podiumul de premiere, iar în ultimii ani să se şi impună aproape cu regularitate la concursurile desfăşurate la Constanţa. Concursurile de strongman au devenit, pentru colosul de 1,93 m, 133 kg şi 54 cm circumferinţă a braţului, un mod de viaţă, întreţinut însă prin zeci de antrenamente intense la sala de forţă (Total Fitness - zona Delfinariu). „Eu sunt din Bucureşti, dar m-am mutat cu familia la Constanţa în urmă cu unsprezece ani. De atunci, merg în fiecare zi la sală. Îmi place foarte mult, sunt la fel de fericit când intru în sală ca atunci când am fost pentru prima dată. Nu mă duc niciodată cu gândul că trebuie să stau o oră-două. Stau câte patru ore pentru că mă simt extraordinar în sală”, spune Alex Arginteanu, care, înainte de a se apuca de strongman, a jucat şapte ani baschet (la Steaua Bucureşti) şi doi ani rugby (n.r. - la LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, unde l-a avut coleg pe Daniel Carpo).
MULTE REALIZĂRI ÎN 2013 În vara acestui an, Alex a câştigat un concurs foarte puternic desfăşurat la piaţeta Cazino din Mamaia, unde au participat mulţi dintre cei mai buni strongmani din ţară. „A fost cea mai mare satisfacţie de până acum, pentru că am câştigat în anumite condiţii. A trebuit să mă ocup de organizare, de transportul greutăţilor, de absolut tot ce a fost nevoie pentru bunul mers al evenimentului. Eram foarte obosit, dormisem doar trei ore cu o seară înainte, eram nemâncat, iar cu o oră înaintea concursului mă gândeam să renunţ. În acest sport, mintea este foarte importantă. Ea dictează corpului ce trebuie să facă. Am organizat, am participat până la urmă şi am şi câştigat. L-am învins pe Paul Pîrjol, sportiv care nu pierduse niciodată în ţară în ultimii patru ani şi care participă la multe concursuri internaţionale. Paul Pîrjol este primul român care a ajuns în calificările pentru World Strongest Man. Este un lucru extraordinar să vezi acolo steagul României”, spune, cu mândrie, Alex Arginteanu.
DE LA LOCOMOTIVE, LA AVIOANE În luna noiembrie, în decurs de doar două săptămâni, sportivul în vârstă de 28 de ani (născut pe 4 iulie 1985) a reuşit să tragă două locomotive de tren, una de 70 de tone şi alta de 130 de tone. „În România nu cred că mai este cineva care să fi reuşit să tragă locomotive de 130 de tone. Este cu totul altceva faţă de atunci când tragi o maşină. Aici nu sunt cauciucuri care să te ajute şi, după ce o urmeşti, să meargă mai uşor. Am reuşit să trec şi peste acest lucru. A fost greu pentru că unele linii nu erau drepte şi, când roata ajungea acolo, se bloca. În sport nu trebuie să existe “Nu pot”. Antrenamentul face diferenţa. Poate nu reuşeşti astăzi, dar, dacă te antrenezi, peste un an vei putea cu siguranţă”, este convingerea lui Alex. Iar acest gen de încercări nu se opreşte aici. „Vreau să trag un avion Hercules de armată. Este nevoie de anumite aprobări pentru a ţi se permite acest lucru”, este noua provocare pe care o anunţă Arginteanu.
IMPRESIONAT DE PUDZIANOWSKI ŞI SAVICKAS „Sunt câţiva sportivi de afară care mă inspiră, iar cel mai de renume este Mariusz Pudzianowski. A ieşit de cinci ori World Strongest Man. S-a retras din strongman, dar rămâne cel mai prestigios sportiv, nimeni nu a mai reuşit să câştige de atâtea ori această competiţie. Mă inspiră modul lui de a participa la o competiţie. Emblema sportului în acest moment este lituanianul Zydrunas Savickas. Are cele mai multe recorduri de pe planetă. A reuşit să împingă un buştean de fier de 223 de kilograme deasupra capului“, a mai spus Alex Arginteanu.