Alimentaţia gravidelor...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimentaţia gravidelor...

Sănătate 01 Ianuarie 2014 / 00:00 860 accesări

Gravidele trebuie să aibă mare grijă în ceea ce priveşte alimentaţia de zi cu zi. Sub nicio formă nu sunt recomandate excesele alimentare, consumul de băuturi alcoolice sau cele pe bază de cafeină. Astfel, specialiştii spun că pentru majoritatea gravidelor, o dietă echilibrată conţinând aproximativ 2.300 kcal zilnic oferă o nutriţie adecvată în timpul sarcinii. Dieta trebuie să conţină un procent crescut din anumiţi nutrienţi, în special proteine, calciu şi acid folic. În ceea ce priveşte consumul de sare, în trecut, femeile erau sfătuite să menţină o dietă hiposodată pentru reducerea riscului de preeclampsie (definită ca hipertensiunea arterială). Studiile recente relevă faptul că se poate consuma sare după preferinţă. Restricţiile dietetice la gravidele supraponderale sau cu o creştere excesivă în greutate în timpul sarcinii nu sunt benefice şi pot fi chiar dăunătoare dezvoltării fătului. Gravida trebuie sfătuită şi asupra modului de preparare igienică a alimentelor. Pentru reducerea riscului unor boli infecţioase (toxoplasmoza, listerioza, salmoneloze s.a.) gravida trebuie să consume doar laptele pasteurizat şi carnea bine gătită. Nu se recomandă consumul de brânză fermentată (Camembert), pate (indiferent de sortiment, incluzând cel vegetal) şi ouă crude (maioneză).



12