Postul Paştelui, denumit şi Postul Mare, ne pregătește de Învierea Domnului, care în acest an se prăznuiește pe 1 mai. Mulți postesc în această perioadă, abținându-se de la alimente considerate ”de dulce” doar pentru că așa cere datina sau pentru că astfel speră să ...
Numărul persoanelor depistate cu prediabet sau diabet nu este unul de neglijat, dimpotrivă, specialiștii atrag atenția că, dacă nu se iau măsuri, numărul va crește alarmant. ”În România, din fericire, avem rezultatele studiului Predatorr, încheiat în 2013, care ne arată că la ...
Îmbolnăvirile cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) în rândul mai multor copii din Argeș, unele cazuri fiind finalizate tragic, 3 micuți pierzându-și viața în urma complicațiilor ivite, au scos la iveală grave lipsuri ale sistemului sanitar. A fost nevoie de pierderea de vieți ...
În 2015, Parlamentul României a adoptat, pe bandă rulantă, mai multe legi care instituie zile festive sau zile naționale, printre acestea fiind Sărbătoarea Sosirii Primăverii, Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, Ziua costumului tradițional românesc, Ziua limbii ...
Specialiștii spun că întotdeauna, la schimbarea anotimpului, starea noastră de echilibru emoțional trece printr-o perioadă de adaptare. Așa că, dacă vă simțiți obosit sau deprimat în această perioadă, ar fi bine să știți că de vină ar putea fi trecerea de la iarnă la primăvară ...
Oficiali ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) dau un ultimatum tuturor agenților economici, fie mari magazine, fie restaurante, fie alimentare de cartier. Directorul ANPC, Paul Anghel, a postat pe contul lui de pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj extrem de dur, dar care vine ...
În urma controlului efectuat în data de 26.12.2015 și a deficiențelor constatate la linia de gastronomie a unui hipermarket din municipiul Constanța, Direcția Generală de Control și Supraveghere Piață din cadrul ANPC, prin directorul general Paul Anghel, a dispus un control pentru verificarea ...
Incidența cancerelor în țara noastră nu este de neluat în seamă. Dimpotrivă! Medicii sunt tot mai îngrijorați că boala atacă tot mai mulți români, atât tineri, cât și bătrâni. Șeful Secţiei chirurgie II a Spitalului Floreasca din București, prof. univ. dr. Mircea ...
Tot îi auzim pe specialiști că peștele este un aliment ideal pentru a avea o sănătate de fier. Studii peste studii, de altfel, scot la iveală o serie de beneficii asupra organismului. Consumul regulat de pește, îndeosebi al speciilor bogate în omega-3, acționează favorabil asupra riscului de ...
Am auzit tot soiul de scenarii legate de creşterea puilor şi, implicit, de ce fel de carne de pui cumpărăm şi mâncăm. Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să ...
În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat recent limitarea consumului de carne roșie, hamburgerul de quinoa reprezintă un aspect al revoluției culinare din Peru, țară care speră să dea un exemplu lumii în acest sens. "Hamburgerul de quinoa pare a fi o ...
Dacă faceți constant activități sportive, cu siguranță v-ați întrebat ce ar trebui să consumați înainte și după antrenament ca să nu vă ruinați efortul. Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt un element-cheie pentru îmbunătățirea randamentului ...
Experții au în plan atragerea atenției cu privire la incidența crescută a bolilor ce pot fi corelate dezechilibrelor alimentare. ”Stilurile de nutriție sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului și pentru o stare generală de sănătate bună. Românii trebuie să învețe că ...