Cu adaosuri de aditivi și conservanți, unele alimente produc o obstrucție nazală pasageră. De exemplu, E102 (tartrazina) este destul de periculos la unele persoane, favorizând polipii. Consumatorii de vin alb trebuie să știe că sulfiții din vin dau aproape sistematic senzația de nas înfundat. Dar și produsele naturale, cum ar fi lactatele, fac același lucru, pentru că lactoza este unul dintre factorii ce provoacă rinita și sinuzita în cazul adulților. Ciocolata, peștele cu aditivii folosiți pentru conservarea lui, alcoolul, vasodilatator care congestionează mucoasele nazale, trebuie consumate cu prudență. Unele medicamente ca Viagra, Cialis sau Levitra au ca efecte secundare și înfunadarea nasului dar și pilulele contraceptive (normodozate), antihipertensivele sau chiar descongestionantele nazale folosite în exces, afectează respirația.
La serviciu se dezvoltă rinita profesională, la persoanele expuse la rășinoase, azbest și la praf. De aceea, li se recomandă să își protejeze căile respiratorii, purtând o mască.