Tot mai multe studii arată că unele alimente pot să ajute organismul să inhibe dezvoltarea tumorilor. Printre acestea precizăm: strugurii, turmericul, ceaiul verde, roșiile, dar și fructele și legumele proaspete. S-ar părea că turmericul, de exemplu, inhibă chiar formarea metastazelor. Catehina din ceaiul verde este o substanță flavonoidă uimitoare. Ea blochează dezvoltarea tumorilor și necrozelor și interferează cu o substanță chimică ce duce la inflamarea celulelor din mușchi și vasele de sânge, scrie Antena 3. Carotenoidele și licopenul din roșii sunt cele mai interesante substanțe care ajută corpul uman. Ele produc în organism mediatori chimici care reduc inflamațiile. Cât privește consumul de fructe și legume proaspete, indiferent care, ele aduc organismului o mulțime de beneficii. Au în compoziție substanțe care inhibă dezvoltarea inflamațiilor și contribuie la reducerea celulelor cancerigene, în special în cazul cancerelor de colon.