Alimente care scad aportul de calciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente care scad aportul de calciu

Sănătate 21 Decembrie 2009 / 00:00 1580 accesări

Pe lista neagră a alimentelor care scad aportul de calciu se numără: cafeina, sarea, băuturile acidulate, dar şi alimentele acide. De exemplu, dacă se consumă prea multa cafea, se va afecta în mod real echilibrul calciului din organism. De aceea, specialiştii recomandă adaugarea în cafea a laptelui sau reducerea şi chiar evitarea consumării cafelei. Sarea, consumată în cantităţi mari stimulează excreţia urinară a calciului, deci medicii spun că nu trebuie să consumăm mai mult de şase grame de sare zilnic. În ceea ce priveşte băuturile acidulate, medicii spun că ele conţin fosfaţi (ca potenţiatori de aromă). Un aport exagerat de fosfaţi va forţa organismul să ia calciul din depozite pentru a reface echilibrul fosfocalcic. Dieta acidă, în principal cea carnată, poate să determine pierderea exagerată de calciu prin urină. Anumite alimente, considerate ca având proprietăţi de tamponare a acidităţii dietei sunt foarte importante deoarece pot restrictiona pierderile zilnice de calciu. (A.G.)



Ştiri recomandate

12