Inspectorii Direcţiei sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat, în perioada 15-21 septembrie, peste 160 de controale în unităţile din judeţ. Pe lîngă inspecţiile în trafic, veterinarii au verificat pieţe agroalimentare, măcelării, carmangerii, unităţi de alimentaţie publică, laboratoare de cofetărie - patiserie şi farmacii. În urma controalelor au fost constatate deficienţe legate de comercializarea produselor neconforme, condiţii improprii pentru comercializarea produselor alimentare, lipsa documentelor care atestau calitatea produselor comercializate, lipsa trasabilităţii, depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime şi ambalajelor, dar şi deficienţe în întreţinerea spaţiilor de prelucrare. Pentru depăşirea termenului de valabilitate au fost confiscate şi retrase de la vînzare 1.035 kg carne şi produse din carne, 676 litri de lapte, 534 kg peşte şi alte produse alimentare în valoare totală de 20.346 de lei. De asemenea, în urma controalelor au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, din care două în valoare de 10.000 de lei pentru autoutilitare care nu transportau marfa în condiţii sanitar - veterinare adecvate. Potrivit DSVSA Constanţa, în urma incendiului izbucnit la SC \"Degaro\" SRL Fîntînele, exploataţie profesională unde 526 de porcine au murit prin axfisiere într-o hală, veterinarii au supravegheat acţiunea de incinerarea cadavrelor la \"Prod Import\" Altîntepe.