Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat, în perioada 30 august - 5 septembrie, controale la peste 200 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, precum unităţi de panificaţie, laboratoare de cofetărie-patiserie, pieţe sau unităţi de morărit. Directorul DSVSA Constanţa, dr. Geronimo Brănescu, a declarat că în urma controalelor au fost sancţionate contravenţional cu avertisment două unităţi, pentru igiena necorespunzătoare a echipamentelor de protecţie a alimentului. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, de către societăţi, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne, în cantitate de 5.580 de kilograme, lapte şi produse lactate (2.469 kg), peşte şi produse din peşte (2.564 kg), ouă (144 kg), dar şi produse de panificaţie şi patiserie (163 kg). Valoarea acestora este în cuantum de 138.752 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman, fiind apoi distruse prin incinerare. Potrivit protocolului DSVSA, numele unităţilor de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare nu sunt date publicităţii până la încheierea tuturor procedurilor necesare pentru finalizarea anchetelor.