Aloe vera este un complex de peste 240 de substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru şi zinc, hormoni vegetali care stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, polizaharide, enzime și fitosteroli care ajută la reducerea inflamării, scrie doctorulzilei.ro. Numele ei provine din limba arabă, „aloeh” însemnând, în limba arabă, sevă cristalină și amară, suc amar și strălucitor. Frunzele de aloe vera conțin componența cea mai valoroasă a plantei, cunoscutul gel de aloe vera. Cercetările științifice au arătat că sucul din frunze are o acțiune bactericidă și antiseptică. De aceea, rănile tamponate cu suc se vindecă mai repede, la fel ca și arsurile, ulcerele varicoase, abcesele și dermatozele. Aloe vera a fost amintită oficial ca un foarte eficient laxativ și protector al pielii în lucrarea United States Pharmacopoeia în 1820. Aloe vera atinge maturitatea după 3-4 ani și abia atunci poate începe perioada de recoltare. Înainte de recoltarea frunzelor, planta nu se udă timp de 5 zile, mai punctează doctorulzilei.ro. După tăierea unei frunze, sucul obținut prin stoarcerea acesteia trebuie utilizat în decurs de maxim două ore deoarece se oxidează foarte rapid, pierzându-și din calitățile vindecătoare. În cazul gastritei, sucul de aloe se prepară în felul următor: o frunză de aloe vera tocată se stoarce printr-un tifon steril, iar sucul rezultat se fierbe timp de 3 minute. Se ia câte o linguriță de 3 ori pe zi din sucul proaspăt preparat.