Alternativă la mâncarea de Paște! Iată ce puteți pregăti!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alternativă la mâncarea de Paște! Iată ce puteți pregăti!

Culinar 04 Mai 2016 / 18:34 2171 accesări

După mesele bogate din perioada Paștelui, încărcate de alimente diverse, dulciuri și mâncăruri grase, simțiți probabil nevoia de o perioadă de pauză. Vă prezentăm câteva idei de preparate pe care le puteți consuma după fripturi, drob, sarmale și cozonac.

SALATĂ DE PĂTRUNJEL

Cunoscută din bucătăria libaneză, salata de pătrunjel (tabouleh) este foarte sănătoasă prin conținutul bogat de vitamina C. Aveți nevoie de 3 legături de pătrunjel tocat mărunt, 2 roșii, câteva fire de ceapă verde, 2 linguri de cuș cuș, grâu bulgur sau orez basmati fiert, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță de ulei de măsline, sare și piper după gust. Toate ingredientele se amestecă și se consumă imediat.

PEȘTE LA CUPTOR

Din punct de vedere proteic, peştele este un aliment care poate înlocui cu succes carnea de pui, porc, vită, fiind bogat în acizi graşi esenţiali, Omega 3, extrem de benefic pentru sănătate. Aveți nevoie de 150 de grame de somon sau orice alt peşte, care se pune într-un vas termorezistent, peste care se adaugă o linguriţă de ulei, sare şi piper după gust, 100 ml de apă, feliuţe de lămâie şi zeama de la o jumătate de lămâie. Vasul este de preferat să fie cu capac. Se coace timp de 30-40 minute la foc potrivit. Puteți consuma peștele la cuptor alături de o salată de primăvară realizată dintr-o salată verde potrivită, două mâini de spanac, un castravete, două ridichi, o ceapă verde, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline, sare şi piper după gust.



12