Alți bătrâni s-au lăsat fraieriți prin metoda „Accidentul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu faceți ca ei, nu dați bani străinilor!

Alți bătrâni s-au lăsat fraieriți prin metoda „Accidentul“

Eveniment 17 Iulie 2017 / 17:18 687 accesări

Metoda „Accidentul” este, probabil, cea mai sigură modalitate prin care escrocii fac bani extrem de mulți, cu minimum de efort. Iar acest lucru se întâmplă tocmai din cauza victimelor naive, care, în ciuda avertismentelor repetate, a numeroaselor campanii de informare și a mediatizării intense a înșelăciunilor, nu au înțeles modul de acțiune și s-au lăsat păcălite. Este și cazul a doi vârstnici din Constanța care, în weekend-ul trecut, s-au lăsat înșelați de escrocii care i-au sunat și s-au recomandat a fi avocați și au cerut sume exorbitante de bani pentru „a rezolva rapid” situații legate de accidente fictive în care ar fi fost implicate rude ale bătrânilor. Alți bătrâni, în schimb, au dejucat tentativele de înșelăciune.

Metoda „Accidentul” este, probabil, cea mai sigură modalitate prin care escrocii fac bani extrem de mulți, cu minimum de efort. Iar acest lucru se întâmplă tocmai din cauza victimelor naive, care, în ciuda avertismentelor repetate, a numeroaselor campanii de informare și a mediatizării intense a înșelăciunilor, nu au înțeles modul de acțiune și s-au lăsat păcălite. Este și cazul a doi vârstnici din Constanța care, în weekend-ul trecut, s-au lăsat înșelați de escrocii care i-au sunat și s-au recomandat a fi avocați și au cerut sume exorbitante de bani pentru „a rezolva rapid” situații legate de accidente fictive în care ar fi fost implicate rude ale bătrânilor.

S-AU LĂSAT PĂCĂLIȚI ÎN ULTIMUL HAL!

Prima lovitură reclamată la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc sâmbătă, 15 iulie. Un bătrân din Constanța, în vârstă de 82 de ani, a reclamat faptul că a fost sunat pe telefonul fix de un așa-zis avocat, care i-a cerut suma de de 5.000 de euro pentru a rezolva un accident rutier produs de nepotul vârstnicului. Victima a făcut aceeași greșeală pe care au făcut-o toate persoanele păcălite prin această metodă: nu a pus la îndoială nicio clipă ceea ce i s-a spus, nu a verificat dacă întâmplarea respectivă chiar a avut loc și a acționat sub imperiul emoțiilor și stării de panică sub care se afla. Așa se face că bătrânul, în loc să se întrebe dacă accidentul care se presupune că a fost produs de nepotul său chiar a avut loc, a convenit să plătească o parte din sumă, oferind 5.000 de lei unei femei care s-a prezentat în fața blocului unde locuiește. Exact la fel s-a lăsat păcălit un alt bătrân, în vârstă de 84 de ani, din Constanța. Duminică, 16 iulie, bărbatul a primit un telefon de o persoană necunoscută care s-a recomandat drept avocat și care i-a cerut suma de 5.000 de lei pentru a rezolva un accident rutier produs de fiul lui. Evident, fără să își pună niciun fel de întrebări, bărbatul a convenit să plătească o parte din sumă, oferind 3.000 de lei unei femei care s-a prezentat în fața blocului unde locuiește. În ambele cauze, polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerii lor la răspundere penală.

TENTATIVE DEJUCATE

Cu toate că vârstnicii par foarte ușor de păcălit, uneori nu le ies socotelile escrocilor. Weekend-ul trecut, două femei au dejucat tentative de înșelăciune prin binecunoscuta metodă „Accidentul”. Polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 72 de ani, din Constanța, care a anunțat că a fost sunată de o persoană a cărei voce nu o cunoștea. Respectivul s-a dat drept nepotul femeii și i-a solicitat suma de 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă organele de poliție care anchetează un accident rutier în care a fost implicat. Din fericire, femeia s-a prins că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat Poliția. La fel s-a întâmplat și în cazul unei femei de 62 de ani din Murfatlar, care a fost sunată de un necunoscut care a spus că îi este rudă și i-a cerut diverse sume de bani pentru a ieși cu bine dintr-o situație ingrată legată de producerea unui accident rutier. Și de această dată, femeia a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a alertat autoritățile.

NU OFERIȚI BANI NECUNOSCUȚILOR SUB NICIUN PRETEXT!!!

Cu toate acestea, sunt mult mai multe cazurile în care vârstnicii se lasă păcăliți, așa că polițiștii au tras un nou semnal de alarmă care, sperăm noi, de această dată va fi înțeles o dată pentru totdeauna de TOȚI vârstnicii care dispun de sume mari de bani și care ar putea deveni oricând victime ale escrocilor ce acționează prin această metodă. Oamenii legii atenționează că, în cazul unor accidente cu victime, NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. Mai mult, în niciun caz de accident rutier, reprezentanţii instituţiilor publice NU SOLICITĂ BANI pentru a rezolva o speţă de natură penală. Cetăţenii care sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere”, trebuie să apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă accidentul despre care li s-a spus la telefon a avut loc în realitate.



12