Ambasadorii a șapte state ajung astăzi în Portul Constanța. APMC pune Constanța pe ”Drumul Mătăsii”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ambasadorii a șapte state ajung astăzi în Portul Constanța. APMC pune Constanța pe ”Drumul Mătăsii”

Economie 22 Iunie 2018 / 07:35 1448 accesări

Ambasadorii a şapte state sunt aşteptaţi la cel de-al doilea workshop internaţional ''Portul Constanţa pe Drumul Mătăsii'', organizat, vineri, de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM), eveniment pregătitor al noii ediţii din luna noiembrie a conferinţei Silk Road Summit, pentru promovarea rutei comerciale prin Marea Neagră, informează biroul de presă al CNAPM Constanţa.

Potrivit organizatorilor, workshopul "Portul Constanţa pe Drumul Mătăsii" va reuni peste 70 de reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc şi străin, diplomaţi acreditaţi la Bucureşti - ambasadorii din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Republica Moldova, Turcia, şi Turkmenistan - reprezentanţi guvernamentali şi ai marilor organizaţii internaţionale ce promovează noile rute comerciale între Asia şi Europa, constituite sub denumirea generică de Noul Drum al Mătăsii.

În context, directorul general al CNAPM a subliniat că seria de evenimente publice organizate în ultimii doi ani, pentru promovarea activă a imaginii Portului Constanţa, a început să fie valorificată, astfel că, urmare a ediţiei 2017 a Summitului Drumul Mătăsii, organizat în Terminalul de Pasageri, s-a conturat proiectarea unei noi linii comerciale la Marea Neagră ce va include şi Constanţa, ca port de escală.

"Intenţia noastră este de a pregăti, cu această întâlnire, cea de-a două ediţie a summitului din toamnă, unde vrem să atragem companii care să aducă marfă în porturile româneşti. Un bun exemplu este faptul că urmare a participării la ediţia 2017, a Silk Road Summit, compania Ekol a inclus în planurile sale de dezvoltare realizarea unui terminal propriu în Portul Constanţa, de unde doreşte să înceapă o linie de transport maritim de tip Ro-Ro, iniţial către Turcia, iar pe viitor să lege România de Georgia şi Iran. Conexiunea Ro-Ro vizează Portul Yalova Istanbul şi Portul Constanţa, cu birouri operaţionale în România. Ekol ocupă cea de-a doua poziţie în Europa, în domeniul transportului intermodal, firma finalizând recent un astfel de terminal în portul turcesc Yalova, în valoare de 50 de milioane USD, compania deţinând patru astfel de terminale, în Europa", a precizat Dan Tivilichi pentru AGERPRES.



12