Ambasadorul Marii Britanii: „Portul Constanța este inima afacerilor României“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Britanicii, interesați să investească

Ambasadorul Marii Britanii: „Portul Constanța este inima afacerilor României“

Economie 16 Martie 2016 / 16:15 2296 accesări

Ambasadorul britanic în România, Paul Brummell: ”Firmele britanice vor studia planurile portului (...)”.

Ambasadorul britanic în România, Paul Brummell: ”Firmele britanice vor studia planurile portului (...)”.

Directorul general al CCINA Ion Dănuț Jugănaru

Directorul general al CCINA Ion Dănuț Jugănaru

Firmele britanice din sectorul portuar sunt interesate să investească în Portul Constanța, despre care oficialii englezi spun că este ”inima afacerilor României”. Vorbim de 19 companii cu reputație globală pentru inovațiile și soluțiile sustenabile, dar și pentru produsele și serviciile de calitate oferite, care au venit la Constanța, la inițiativa Ambasadei Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti. Ele au dorit să se familiarizeze cu mediul de afaceri și cu oportunitățile și proiectele portuare, atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est, iar tocmai de aceea au participat miercuri, 16 martie, la evenimentul “UK - CEE Ports Business Exchange”, organizat la hotelul Iaki din Mamaia. Expertiza firmelor britanice prezente la eveniment variază de la servicii de consultanță până la echipamente de ultimă generație. ”Sunt firme de consultanță, dar mai ales firme specializate în ceea ce înseamnă activități inovatoare în porturile maritime. Ne bucurăm că încet-încet potențiali investitori străini și firme care vor să facă afaceri cu firmele constănțene reușesc să ajungă în portul și municipiul Constanța”, a declarat directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, Ion Dănuț Jugănaru. Au fost prezente firme precum Peter Savage, Calmag, Cooperchase, Earth&Marine Environmental Consultants, Eco2uk, Houlder, HR Wallingford, Kee Safety, LCM Systems, Lloyds Register, Maritime Transactions, Neal Brothers, Plain Sailing Communications, Peter Savage, Port Evo., Spinnaker Management Resources, Techflow Marine, Thomson Unicomarine și York Trust.

VOR ANALIZA POSIBILITĂȚILE DE A LUCRA CU ROMÂNII ”Avem cu noi firme foarte diferite, unele foarte mari, altele specializate pe noile tehnologii de securitate sau sprijin ambiental, dar sper să fie o oportunitate pentru toți. Au venit și 7 directori de porturi din toată regiunea și reprezentanți din sectorul portuar din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croaţia, Polonia, Slovenia și Ungaria”, a precizat ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Pentru a vedea concret care sunt oportunitățile pe care România le oferă, delegația Marii Britanii a efectuat o vizită în Portul Constanța. ”Autoritățile portuare ne-au prezentat un program de investiții. Cred că sunt planuri foarte interesante, concrete. Firmele britanice vor studia planurile portului și vor examina posibilitățile de a lucra împreună cu partenerii români. Sper ca acest eveniment să stimuleze contacte, exporturi și afaceri între țările noastre”, a spus Brummell. Același scop îl au și autoritățile portuare de la noi. Directorul general al Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime Constanța” (CN APMC), Valeriu Ionescu, a spus că, în următoarea perioadă, reprezentanții companiei doresc să își concentreze eforturile pe atragerea de investitori privați, dar și de bani europeni.

CUNOAȘTEREA LIMBII ENGLEZE - AVANTAJUL PE CARE ÎL AU ROMÂNII

Nu numai Portul Constanța este extrem de atractiv pentru investitorii britanici. ”Cred că România are foarte multe avantaje - rata de creștere a PIB-ului este mai mare decât media europeană, România dispune de o resursă umană calificată, iar românii sunt foarte buni vorbitori de limba engleză. România poate lucra mai mult la investiții la infrastructură, la lupta în continuare împotriva corupției și pentru a avea un climat pentru business mai transparent”, a subliniat ambasadorul Marii Britanii.



12