Ambulanţa, în cazul Gyuri Pascu: La primul apel motivul a fost „atac de panică“, la al doilea „comă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ambulanţa, în cazul Gyuri Pascu: La primul apel motivul a fost „atac de panică“, la al doilea „comă“

29 Septembrie 2016 / 10:55 523 accesări

La primul apel dat la ora 03:26 prin 112, în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, motivul invocat a fost "atacul de panică", în timp ce la al doilea apel, dat la 04:46, motivul solicitării a fost "cianoză, comă”, potrivit unui comunicat al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov.

"La ora 03:26, s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind „atac de panică”, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier. La faţa locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică şi insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile; s-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informaţii privitoare la starea lui de sănătate", potrivit unui comunicat de presă al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov remis joi MEDIAFAX.

Astfel, primul medic care l-a consultat pe artistul Ioan Gyuri Pascu a stabilit diagnosticul de atac de panică şi insomnie şi i-a administrat tratament cu diazepam.

"Ulterior la orele 04:46 a fost înregistrat un nou apel pentru acelaşi pacient, motivul solicitării fiind, de această dată, «cianoză, comă». Primul echipaj care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a şi început manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de tip C2 de la SABIF. În conformitate cu procedurile existente, forţele de intervenţie fiind suficiente la caz , ambulanţă de la SABIF a fost declarată disponibilă la locul solicitării. Pentru analiza unei eventuale răspunderi disciplinare a fost declanşată încă din dată de 26.09.2016, procedura stabilită prin Codul Muncii şi RI (regulament intern), prin convocarea comisiei de disciplină, în scopul audierii echipajului care a intervenit la caz", potrivit documentului citat.

În situaţia în care comisia de disciplină va găsi aspecte care pot constitui abateri de la normele profesionale, de etică şi deontologie medicală, va fi sesizat Colegiul Medicilor din România, anunţă Ambulanţa. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat deja în acest caz.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a precizat, după verificările Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Direcţiei de Sănătate Publică la Ambulanța București, că informaţiile de până acum arată o posibilă abordare terapeutică superficială.



12