Amenzi de 19.000 de lei pentru comercianţii constănţeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de 19.000 de lei pentru comercianţii constănţeni

Social 12 Septembrie 2009 / 00:00 530 accesări

Dacă în timpul verii controalele reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au vizat, în special, agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea în staţiunile de pe litoral, după încheierea sezonului, atenţia lor s-a îndreptat iar către comercianţii din municipiul Constanţa. La sfîrşitul săptămînii, comisarii CJPC au desfăşurat o acţiune de control în piaţa din cartierul constănţean Tomis III. „Am primit reclamaţii de la cetăţeni care ni s-au plîns că miezul de nucă comercializat de anumiţi producători este necorespunzător din punct de vedere calitativ”, a declarat purtătorul de cuvînt al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (căruia i se subordonează CJPC), Rodica Mocanu. În urma verificărilor la producătorii care comercializau miez de nucă, s-a constatat că nu sînt nereguli. Asta nu înseamnă că, în trecerea lor prin piaţă, comisarii CRPC nu au constatat abateri la o parte dintre comercianţi. Mai exact, trei dintre aceştia, comercializau băuturi alcoolice (pălincă), unul dintre ei avînd expuse pe tarabă şi cîteva bucăţi de şuncă afumată. „Produsele de origine animală şi băuturile alcoolice nu pot fi vîndute pe tarabă. Nu sînt condiţii pentru păstrarea acestora în condiţii optime (în ceea ce priveşte produsele de origine animală), iar băuturile alcoolice trebuie să respecte legislaţia în vigoare privind comercializarea acestora”, a declarat Rodica Mocanu. Pentru aceste deficienţe, toţi cei trei producători au fost amendaţi cu suma de 9.000 de lei (cîte 3.000 de lei fiecare). Pe lîngă controlul la piaţa din Tomis III, comisarii CJPC au verificat şi o patiserie - „Gogoaşa Delicioasă” - aparţinînd societăţii Rotastelnic SRL. Neregulile constatate la respectiva unitate se referă la nerespectarea temperaturilor de depozitare la materia primă folosită (crema de ciocolată era păstrată la 26 de grade Celsius în loc de 20 de grade) şi nerespectarea condiţiilor de igienă (poşetele angajaţilor erau ţinute în baie). Pentru aceste abateri, proprietarul societăţii a fost amendat cu 10.000 de lei. „Consider aceste controale binevenite. Au fost descoperite nişte nereguli pe care le vom remedia şi vom avea mai multă grijă pe viitor”, a declarat Anda Meguleţ, patronul SC Rotastelnic SRL.



12